Architect van mijn eigen carrière

Wilbert Hordijk (25) reist als Marketing Consultant bij DSM de wereld over. Het liefst ‘stroopt hij de mouwen op’, maar vindt humor en plezier net zo belangrijk in zijn werk. Wilbert is genomineerd voor Young Professional of the Year.

DSM: een onverwachte keuze

Toen ik Marketing Management studeerde aan de Erasmus Universiteit, had ik in het begin niet verwacht bij DSM terecht te komen. Ik had vooral het idee dat de B2C bedrijven veel interessants te bieden hadden. Mijn beeld veranderde doordat ik via studentenwedstrijden met het bedrijf in contact kwam. Allereerst werd ik geraakt door de passie van de mensen bij DSM: samen bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast zag ik dat er eigenlijk heel veel mogelijk was op het gebied van Marketing & Sales.

Mijn eerste projecten: Flying around the World

Mijn eerste activiteiten vonden plaats binnen het Excellerate programma (onderdeel DSM Excellence in Marketing & Sales). Ik reisde met een klein team de hele wereld over om – als interne consultants – DSM businesses te helpen met klant segmentatie, pricing en account planning. Een super ervaring! Naast de werkgerelateerde zaken, was er ook altijd tijd en ruimte voor ontspanning. Het was dan ook echt genieten om tijdens zo’n intens project met een aantal collega’s naar bijvoorbeeld New York en Chicago af te reizen in het weekend.

Een nieuwe uitdaging

Vanaf begin 2010 houd ik mij bezig met het ontwikkelen en uitrollen van een nieuw programma: Value Based Pricing. Een programma dat gedragen wordt door een groep mensen met verschillende achtergronden en expertises, en allen afkomstig van verschillende DSM programma’s. Mijn uitdaging was om hier een hecht team van te smeden. Door elkaar te verbinden, bruggen te bouwen, en elkaar te inspireren, zijn we nu een gedreven team met een eenduidig doel: de business groepen van DSM helpen om de waarde die onze producten en services vertegenwoordigen veilig te stellen.

Perfecte leerschool

Een groot voordeel van mijn werk is dat ik actief ben in meerdere projecten binnen verschillende DSM business groepen en units. Op deze manier leer ik ontzettend veel van de verschillende onderdelen en culturen waarin DSM actief is. Daarnaast ben ik de architect van mijn eigen carrière. Ik krijg de kansen en vrijheid om veel te leren van mijn peers, maar ook om te vertrouwen en voort te bouwen op mijn eigen unieke eigenschappen. Daarom ben ik ervan overtuigd dat ik binnen DSM nog heel veel kan leren, bijdragen en groeien.

Young Professional of the Year 2011

‘Mind the Gap’ is het thema van de Young Professional of the Year verkiezing 2011. Hierbij staat de gap voor de afstand en verschillen die er zijn tussen jonge professionals en hun omgeving. Ik kom deze gap in mijn dagelijkse leven tegen en probeer hier op een verfrissende manier mee om te gaan. Waar ik namelijk echt een kick uit haal, is om ‘de mouwen op te stropen’, mensen te binden en verbinden en humor en plezier toe te passen in alles wat ik doe.

Ook naast mijn werk. Zo draai ik om de maand met veel plezier plaatjes op de disco avonden van Myosotis, een vrijwilligersorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in het Westland.


Tags: Young Professional of the Year
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Architect van mijn eigen carrière'?