Bedrijfsleven of advocatuur?

thomas-wildenbeest-dla-piper

Thomas Wildenbeest (27) is advocaat bij DLA Piper. Na zijn studies Nederlands Recht en Bedrijfswetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is hij in augustus 2008 als Advocaat begonnen bij DLA Piper in Amsterdam. Hij is actief op de afdeling Intellectual Property & Technology.

Na mijn stage wist ik het zeker

Aan het begin van mijn studietijd wilde ik eigenlijk graag carrière maken in het bedrijfsleven. Naarmate mijn studies vorderden, begon de advocatuur echter steeds meer te lonken. Vooral het afwisselende karakter van en de opleidingsmogelijkheden binnen de advocatuur spraken mij erg aan. Om dit gevoel toch maar even te checken, heb ik in 2007 twee maanden stage gelopen bij een groot Nederlands kantoor in Amsterdam. Toen wist ik het zeker: ik wilde advocaat worden!

Mijn eerste kennismaking met DLA Piper was tijdens de Talentclass in 2008, die ze elk jaar organiseren. Een leuke en interessante ervaring. Daarnaast viel het mij op dat de mensen van DLA zo amicaal en gezellig met elkaar omgingen.

Oer-Hollands en internationaal

Uiteindelijk heb ik gekozen voor DLA Piper, omdat ik graag wilde werken bij een internationaal kantoor dat, naast een internationale focus, ook haar Nederlandse karakter koestert. Deze combinatie zie ik gelukkig ook dagelijks terug in mijn werk. Zo werk je ’s ochtends voor een grote multinational en ’s middags voor een oer-Hollands bedrijf.

Mijn werk bestaat voornamelijk uit het adviseren, opstellen en beoordelen van zakelijke contracten. Denk aan licentie-, distributie- en agentuurovereenkomsten. Verder houd ik mij bezig met het adviseren, opstellen en beoordelen van algemene voorwaarden. Zo nu en dan schrijf ik ook processtukken en sta ik cliënten bij in gerechtelijke procedures.

Commercieel in een juridisch jasje

Het interessante aan mijn werk vind ik dat een cliënt met een commercieel idee bij jou komt en dat het vervolgens aan jou is om dat in een juridisch jasje te gieten. Uiteindelijk moet het resultaat dan zo zijn dat het juridisch allemaal klopt en dat de uitkomst commercieel gezien voldoet aan dat wat de cliënt voor ogen had. Al met al een hele uitdaging! Daarnaast spreekt het commercieel meedenken met de cliënt mij persoonlijk erg aan. Komt mijn studie Bedrijfswetenschappen ook nog goed van pas.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Bedrijfsleven of advocatuur?'?