Beloningsmonitor: profit vs. non-profit

monopoly

Wie voor salaris gaat, moet ‘Business unit manager’ worden. In deze functie heb je, met een gemiddeld jaarsalaris van €94.600, het hoogste inkomen van 80 veelvoorkomende functies. Dat blijkt uit de Beloningsmonitor 2010/2011. Verder blijkt dat beloningen in de non-profitsector iets meer opschuiven richting de salarissen in het bedrijfsleven.

Meest verdienende functies

De loonstijging was afgelopen jaar het grootst bij Database analisten. In de top 5 staan verder: Manager inkoop (€87.900), Facility Manager (€87.300), Marketing manager (€86.200) en Controller (€84.500). Uit eerder onderzoek van Elsevier blijkt dat studenten Tandheelkunde, Fiscaal Recht en Econometrie, met gemiddeld €4083 bruto per maand, de best betaalde banen krijgen. Studenten Muziek, Creatieve Therapie en Kunstacademie verdienen, met gemiddeld €1550 bruto per maand, het minst.

Profit vs. non-profit

De Beloningsmonitor laat ook dit jaar duidelijke verschillen zien tussen profit- en non-profitorganisaties. Gemiddeld krijgt een werknemer op jaarbasis binnen de profitsector €51.500 terwijl een werknemer in de non-profitsector gemiddeld €47.300 verdient. Toch is het gat iets kleiner geworden ten opzichte van vorig jaar.

Zingeving en salaris gaan blijkbaar toch nog niet helemaal gelijk op, maar er is hoop voor de goeddoeners onder ons.

Beloningsonderzoek, ADP.nl

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Beloningsmonitor: profit vs. non-profit'?