fbpx

Beloningsmonitor: profit vs. non-profit

monopoly

Wie voor salaris gaat, moet ‘Business unit manager’ worden. In deze functie heb je, met een gemiddeld jaarsalaris van €94.600, het hoogste inkomen van 80 veelvoorkomende functies. Dat blijkt uit de Beloningsmonitor 2010/2011. Verder blijkt dat beloningen in de non-profitsector iets meer opschuiven richting de salarissen in het bedrijfsleven.

Meest verdienende functies

De loonstijging was afgelopen jaar het grootst bij Database analisten. In de top 5 staan verder: Manager inkoop (€87.900), Facility Manager (€87.300), Marketing manager (€86.200) en Controller (€84.500). Uit eerder onderzoek van Elsevier blijkt dat studenten Tandheelkunde, Fiscaal Recht en Econometrie, met gemiddeld €4083 bruto per maand, de best betaalde banen krijgen. Studenten Muziek, Creatieve Therapie en Kunstacademie verdienen, met gemiddeld €1550 bruto per maand, het minst.

Profit vs. non-profit

De Beloningsmonitor laat ook dit jaar duidelijke verschillen zien tussen profit- en non-profitorganisaties. Gemiddeld krijgt een werknemer op jaarbasis binnen de profitsector €51.500 terwijl een werknemer in de non-profitsector gemiddeld €47.300 verdient. Toch is het gat iets kleiner geworden ten opzichte van vorig jaar.

Zingeving en salaris gaan blijkbaar toch nog niet helemaal gelijk op, maar er is hoop voor de goeddoeners onder ons.

Beloningsonderzoek, ADP.nl

Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Beloningsmonitor: profit vs. non-profit'?