10 meest bijzondere bijbaantjes

Bijbaantje - 10 meest bijzondere bijbaantjes - by Lukas - sorry-i-m-bussy-print-notebook-photo-684318

Bijbanen leiden meestal tot hilarische verhalen tijdens verjaardagen, de één had nog een gekker bijbaantje dan de ander. Of had jij alleen maar een krantenwijk? Ben je in voor wat avontuur, solliciteer dan eens daar deze te gekke functies:

1. Hondenuitlater

Als dierenliefhebber is dit de beste bijbaan ooit. Je bent lekker met dieren bezig en ondertussen krijg je er gratis voldoende beweging bij. Zo verdien je dus geld én spaar je kosten voor de sportschool uit. Alleen even vervelend als het regent …

2. Proefkonijn

Er worden veel nieuwe medicijnen getest, en jawel, daar zijn proefkonijnen voor nodig. Twee groepen mensen worden voor een periode opgenomen in een onderzoekscentrum, de helft krijgt het medicijn, de andere helft krijgt een placebo. Je weet niet in welke groep je ingedeeld wordt. Er worden allerlei onderzoeken gedaan, maar in de tussentijd kan jij gewoon chil een boek lezen of een serie bingwatchen. En het bedrag? Dat gaat al snel over de 1.000 euro heen.

3. Kistdrager

Het is prachtig als een kist van de overledene gedragen wordt door de familie. Maar niet iedereen heeft zo’n grote familie en niet elke familie wil die taak uitvoeren. Daarom zijn er vaak kistdragers nodig. Een beetje eng misschien, maar ook een heel mooie taak: je ondersteunt de familie en bewijst iemand de laatste eer. Dit bijbaantje is ideaal voor studenten omdat het altijd maar om een paar uur werk gaat.

4. Croupier

Kan je wel tegen een beetje spanning als het gaat om winnen en verliezen? Neem de leiding en geniet ondertussen van de wisselende gezichtsuitdrukkingen op de gezichten van de mensen tegenover je. Als croupier in een casino heb je letterlijk het lot in handen. Waag een gokje en solliciteer!

5. Enquête-invuller

Is dat geen prachtige functietitel op je cv? Door online allerlei enquêtes in te vullen, spaar je punten. Voor die punten krijg je cadeaubonnen van bijvoorbeeld bol.com of geld. Toch een leuk extraatje.

6. Computerles

Het is niet voor te stellen, maar er zijn nog steeds veel mensen die niet goed kunnen omgaan met een computer, mail en tablets. Dit zijn vooral oudere mensen, die het nooit in hun werk of via spelletjes hebben geleerd. Ben jij nu toevallig heel goed in alles wat digitaal heet? Meld je dan aan als workshopleider. Deze cursussen worden meestal gegeven door bibliotheken en volksuniversiteiten.

7. Slapend rijk worden

Goed nieuws: slapend rijk worden kan toch! Er zijn tegenwoordig allerlei matrassen op de markt. De één is goed voor je rug, de ander is speciaal voor buikslapers en ga zo maar door. Deze matrassen moeten allemaal getest worden. En laat jij je daar nu voor op kunnen geven! Het kost je niet eens veel tijd: er wordt eerst een slaapprofiel van je gemaakt zodat ze even weten welk vlees ze in de kuip hebben. Vervolgens kiest de matrassenfabrikant een matras voor je uit, wat je gratis thuisbezorgd krijgt. Gedurende drie maanden houd je een slaapdagboek bij, hoe voelen je gewrichten, hoe heb je geslapen, ben je blij met het matras?

8. Betaalde dagjes uit

Ga je graag op stap? Wat denk je dan van een bijbaantje in een dierentuin, pretpark of als city guide? Jij werkt in een gezellige omgeving met allemaal blije mensen en ondertussen kan je ook je eigen ogen goed de kost geven. Deze bijbaan staat ook nog eens goed op je cv, omdat klantvriendelijkheid en enthousiasmeren hoog in het vaandel staan bij deze werkplekken.

9. Stemacteur

Niet zo bekend, maar hoe tof is het om stemacteur te zijn? Je doet allerlei nuttige ervaring op die je later weer in kan zetten tijdens het geven van presentaties. En ondertussen heb je letterlijk hele verhalen te vertellen.

10. Barista

Volg een cursus tot barista en geniet, letterlijk, met volle teugen van je bijbaantje! Een mooie en leuke cursus waar je zelf ook nog eens je hele leven plezier van hebt.


Dit artikel is tot stand gekomen met input van Hatless.com

Tags: , , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over '10 meest bijzondere bijbaantjes'?