'Bijdrage leveren' als drijfveer

Ömer Kaya (25) is Jonge Ambtenaar van het Jaar. Hij werkt als adviseur bestuur & management bij de Gemeente Leeuwarden. Als ambassadeur van de jonge ambtenaren gaat hij het komende jaar vooral laten zien dat werken bij de overheid leuk en hip is.

Werken bij de gemeente

Ik ben trots op mijn werk en ik krijg vaak te horen dat ik dat ook uitstraal. Het mooie aan het werken bij de gemeente vind ik het feit dat er ontzettend veel diversiteit binnen de organisatie zit. Er zijn volop ontwikkelmogelijkheden bij de gemeente en je werkt in een dynamische omgeving, waarin je én te maken hebt met de politiek én met de burger én daarnaast ook de eigen organisatie. Dit maakt het ontzettend interessant.

Midden in de maatschappij

In mijn werk probeer ik, waar mogelijk, jonge mensen bij de gemeenten te betrekken. Daarbij maak ik veel gebruik van moderne media. Ik vind namelijk dat overheden zich meer bezig moeten houden met de ontwikkelingen om hun heen. Als overheid moet je steeds meer midden in de maatschappij begeven en de technologische ontwikkelen zorgen ervoor dat dit een stuk makkelijker wordt.

Tegelijkertijd vind ik dat ambtenaren zich niet alleen op de technologische toepassingen moeten blindstaren. We moeten niet vergeten dat in Nederland zo’n 1 miljoen analfabeten wonen. 2.0-werken betekent voor mij dat we alle burgers weten te betrekken bij de overheid, ieder op zijn eigen manier. En daarnaast moeten we meer informatie met elkaar delen en samenwerken, zodat we niet 100 keer opnieuw hetzelfde wiel uitvinden.

Werken bij de overheid is helemaal niet saai

Als jonge ambtenaar van het jaar wil ik laten zien dat werken bij de overheid heel leuk en vooral ook hip kan zijn. Jongeren hebben vaak het idee dat de overheid een saaie werkgever is met veel grijze mannen. Maar dat komt volgens mij doordat men onbekend is met het werken bij de overheid. Als ambtenaar kan je direct bijdragen aan een betere samenleving. Dat is voor mij de belangrijkste drijfveer. Daarnaast vind ik het leuk dat ik in mijn werk mijn creativiteit kwijt kan. Bij de gemeente Leeuwarden heb ik die ruimte, al moet ik hem soms wel eerst zelf creëren. In mijn vrije tijd ben ik gemeenteraadslid in Sneek. Ook dat doe ik met veel plezier. Het aardige aan het werken bij de gemeente als raadslid of ambtenaar is dat je direct het effect ziet van hetgeen waar jij aan werkt.

Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over ''Bijdrage leveren' als drijfveer'?