Droombaanreis: Doe lekker wat je zelf wilt

Een bijdrage van Marjorie van Putten:

Leuk om een poosje geleden hier te lezen dat ook Sigrid Boelens weet dat solliciteren in de meeste gevallen ronduit verschrikkelijk is. Om je kans op geluk te vergroten heeft zij een stappenplan gemaakt. Zonder het te weten, heb ik mijn eigen zoektocht naar geluk volgens Sigrids stappenplan afgelegd.

1. Focus eerst op jezelf

Na mijn afstuderen wist ik niet wat ik echt wilde. Naast het solliciteren heb je genoeg tijd om daarover na te denken. Dagdromend fantaseerde ik over mijn ideale dag. Ik zou eerst lekker lang uitslapen en een beetje televisie kijken, dan zou ik gaan schilderen, een boek lezen en schrijven over schoenen, Indische jeugdliteratuur of voor careerwise.nl natuurlijk!

Ik heb mijn familie en vrienden niet gevraagd wat ze goed of bijzonder aan mij vonden, maar als je op zoek bent naar werk, vertellen ze je dat vanzelf. Zo hoorde ik dat ik goed schreef en dat ik daar verder mee moest gaan. Natuurlijk heb ik deze vraag wel, uitentreuren, gesteld aan mijn vriend, maar of hij nou heel objectief is..?

Wat ik graag af zou willen leren is mijn ongeduld en ook mijn immer aanwezige perfectionisme staat me soms in de weg. Volgens Sigrid zegt mijn ongeduld dat ik ‘als geen ander snelheid en beweging kan creëren’. Kijk, dat is nou een positieve benadering, daar hou ik van!

2. Begin. Begin met doen wat je wilt doen

Nu ik weet wat ik wil en wat ik kan, moet ik volgens Sigrid gaan doen wat ik wil. Een Indisch jeugdboek lezen in bed en, na een wandeling met de hond, met een kopje thee gaan zitten aan een artikel erover bijvoorbeeld.

Wat Sigrid hier zegt, heb ik gedaan. Toen ik eenmaal had besloten dat ik onderzoek wilde doen naar Indische jeugdliteratuur ben ik een website gestart over dit onderwerp.

Indische_Jeugdliteratuur_Marjorie_van_Putten_2

Ik lees er artikelen over en natuurlijk de jeugdboeken zelf. Door mijn website kom ik ook in aanraking met anderen. Zo heb ik al veel leuke contacten opgedaan in Indische kringen, waardoor ik een artikel heb kunnen schrijven voor het Nederlands Indisch Cultureel Centrum, voor www.javapost.nl en ben ik geïnterviewd door Indisch 3.0, dingen waar ik blij van word. Sigrids stappenplan werkt!

3. Maak een leuke mensen lijst

Ik heb me niet helemaal aan Sigrids stappenplan gehouden. De leuke mensen lijst heb ik niet geschreven, al hebben sommige mensen zich wel op mijn lijst geworpen. Zo helpen verschillende mensen me aan contacten en mogelijkheden. Fijn!

PS. Bouw net als ik in 2013 verder aan je droom. Kom naar Dreambuilders. Sigrid zal 19 januari een van de sprekers zijn.

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: Doe lekker wat je zelf wilt'?