Ondernemer worden? Dit boek inspireerde mij om mijn hart te volgen

Een bijdrage van Rowan van der Laan:

In deze tijd waarin veel ondernemers zich ontpoppen als echte influencers begint het mij ook wel eens te kriebelen om een eigen onderneming te beginnen. Ik kwam het boek Joyful ondernemen van Sentini Grunberg tegen. Het inspireerde mij,  want als ik wil starten als een ondernemer dan graag met plezier!

Van mindset naar levensstijl

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Joyful ondernemen is geschreven door een inspirerende jonge vrouw die sinds haar negentiende jaar al haar eigen onderneming heeft. Na tien jaar vond ze het tijd om haar ervaring te delen in een boek. Het boek gaat dan ook over een positieve mindset, een levensstijl waarbij je met plezier leert ondernemen. Ik vind het een waardevolle bijdrage waarbij je leert om te genieten van de reis met al zijn hoogte- en dieptepunten. Ideaal voor mensen die net als ik aan het oriënteren zijn op ondernemerschap.

Je netwerk als omgeving

In haar boek heeft Sentini het over vier stappen die je kunnen helpen. Namelijk dromen, ontwikkelen, communiceren en sprankelen. Dit behandelt ze in de twaalf hoofdstukken van haar boek. Er staan vragen in die je leren reflecteren op je eigen gedrag. Zoals: hoe zorg je dat je nieuwe dingen blijft leren? Welke vaardigheden heb je nog niet, maar denk je wel nodig te hebben om je dromen en doelen te bereiken?

Omgeving is sterker dan wilskracht

Sentini schrijft over veel toffie mensen die haar hebben geïnspireerd, zoals de Amerikaanse topspreker, coach en ondernemer Tony Robbins. Hij komt een aantal keer terug in het boek. Een citaat van hem: Omgeving is sterker dan wilskracht. Sentini vertelt uit eigen ervaring: het maakt niet uit hoe hard je wilt gaan, als je omgeving jou niet ondersteunt in de groei die je door wilt maken, wordt het erg lastig om je doelen te bereiken.

Volg je hart en laat je hoofd volgen

Waar ik mezelf in herkende het multi-gepassioneerd zijn. Het betekent dat je meerdere passies hebt, maar niet weet hoe je ze allemaal aandacht kan geven. Hierin geeft ze de tip om focus te bepalen. Een mooi citaat vind ik: Laat het hart voorop lopen en het hoofd volgen. De beste beslissingen maak je met hart en hoofd.

Unieke  verhalen

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
>> Voor (HR-)professionals <<
Na het lezen van haar boek heb ik handvatten gekregen die mij kunnen helpen als ondernemer. Ik ben niet alleen Sentini gaan volgen op Youtube en Instagram, maar ook mensen die zij benoemt in haar boek, zoals kunstenaar Ton Pret. Hij was eigenaar van een assurantiekantoor, maar haalde er geen voldoening meer uit. Hij verkocht zijn aandelen en besloot zijn passie te volgen om kunstenaar te worden. Ze vertellen elk een uniek verhaal. Net zo bijzonder als het verhaal van Sentini.

Tags: , , ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ondernemer worden? Dit boek inspireerde mij om mijn hart te volgen'?