Nooit te oud voor je droombaan

De 91-jarige Barbara Beskind bewijst dat het nooit te laat is om je droombaan te lanceren. Als 10-jarig meisje wilde Barbara graag uitvinder worden en tachtig jaar later is het dan eindelijk zo ver. Designbedrijf IDEO in Sollicon Valley ontvangt haar sollicitatiebrief en cv per post en ziet de toegevoegde waarde van een bijzondere vrouw die ruim zes generaties ouder is dan de gemiddelde werknemer. Zoals ze zelf stelt:

Elderly people bring experience you can’t teach.

Wat ouderen willen

Barbara’s passie is een aanwinst voor het bedrijf. Ze weet precies wat de oudere doelgroep nodig heeft: geen sieradendoosje, maar functionele hulpmiddelen. Zo heeft ze haar eigen loopstokken ontworpen en een vergrootglas voor het lezen van de krant. Voor haar vriendin Hetty – uit het bejaardentehuis – bedacht ze armsteunen waardoor ze makkelijker van de bank af komt.

Nooit te oud om je hart te volgen

Tijdens de Grote Depressie werd haar gezegd dat een technische school nooit een vrouw zou aannemen. Al die jaren later wordt haar talent erkend en voelt ze zich gelukkiger dan ooit. Doen waar je blij van wordt geldt voor iedereen, ongeacht je leeftijd.

Bron: Today.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , , , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Nooit te oud voor je droombaan'?