Op weg naar een nieuw avontuur

berber-rischen2

Berber Rischen (27) was Business Controller bij DSM in Delft. Een jaar geleden besloot ze het roer om te gooien en een wereldreis te gaan maken. Nu is het zover. Op careerwise.nl vertelt ze over haar belevenissen, kijk op haar loopbaan en ambities.

Terug in Nederland

Twee dagen Nijmeegse Vierdaagse lopen en dan donderdag met de boot naar Londen om daar aan mijn laatste avontuur te beginnen: een maand lang werken in het Holland Heineken House op de Olympische Spelen! Dat is waar ik momenteel sta na eind vorig jaar te zijn begonnen aan mijn werkeloze bestaan. Via Nieuw Zeeland, Argentinië, Chili, Bolivia, Peru, Ecuador en een korte tussenstop in Nederland, ben ik nu bij het eindstation aanbeland. Ik ga er nog even enorm van genieten voordat het serieuze leven weer begint.

Terugkijkend op het afgelopen jaar, ben ik zo blij ben dat ik van het ene op het andere moment besloot dit avontuur aan te gaan. Wat ik heb gezien, geleerd, gedaan en ervaren is onbeschrijfelijk en dan heb ik het nog niets eens over al die interessante, lieve, verschillende mensen die ik heb ontmoet. I’ll be back, that’s for sure!

Uit het ‘Finance hoekje’

Zoals ik eerder beschreef ben ik door verschillende headhunters benaderd. Tijdens mijn reis wilde ik niet tot weinig met werk bezig zijn en dat is me heel goed gelukt. Het was wel een fijn gevoel om al een aantal afspraken gepland te hebben, want dan word je gedwongen hier bij thuiskomst meteen over na te denken. Ik heb een heel optimistisch gevoel over hoe dingen ervoor staan, maar het is nu aan mij om goed te oriënteren wat echt bij me past. Door mijn studie en werkervaring word ik toch wel echt in het Finance hoekje geplaatst, terwijl ik dit hokje juist zo graag wil verlaten om meer met mensen te werken…

Emigreren

In mijn hart speelt momenteel ook de ultieme wens mee om naar Zuid- Amerika te emigreren, liefst binnen drie jaar, dus dat houd ik goed in mijn achterhoofd tijdens mijn oriëntatie. Santiago, Chili heeft mijn hart gestolen. Het is een stad, met mensen, een cultuur en een klimaat waar ik mij meer thuis voel dan in Nederland. Toen ik net thuis was, werd ik de eerste twee weken echt geleefd. De afgelopen dagen kwam pas het echte gemis… kon ik maar weer terug! Als ik dat over een paar maanden nog steeds zo sterk voel, dan ga ik. Desnoods op de bonnefooi.

Tot eind 2012 ga ik in ieder geval terug naar mijn oude werkgever DSM, want ik heb die paar maanden sowieso nodig om een goede keuze te maken en zij hebben te kennen gegeven mijn hulp goed te kunnen gebruiken.

London, here I come!

Nu eerst op naar Londen. Ik werk daar in het finance team heb ik begrepen, precies zoals ik had verwacht. Voor de horeca ben ik te onhandig, dus dit is prima. Ik heb gehoord dat de gasten van het HHH met pasjes moeten betalen (zoals een OV chip kaart) en dat wij als Finance crew het geld op de pasjes moeten zetten. Geen rocket science dus, maar daarvoor ga ik daar natuurlijk ook niet heen. De sfeer, de huldigingen, de mensen, het met een team zo’n tent runnen en opbouwen en afbreken, DAT lijkt me super. Van mensen die het eerder al gedaan hebben hoor ik alleen maar hele positieve verhalen. Ik heb er zin in en weet zeker dat ik een geweldige tijd ga hebben!

Nieuwe ronde, nieuwe kansen

Helaas kan ik dus nu nog niet delen wat ik bij terugkomst ga doen. Eerst maar eens met veel mensen praten, mijn gedachten tot rust laten komen en nagenieten van de mooie ervaringen. Op het moment dat de juiste optie zich aandient, weet ik zeker dat ik die met twee handen aangrijp. Hier heb ik bij voorbaat al zin in… want ik weet zeker dat ik er voor 100% achter zal staan! Heerlijk, weer een nieuw avontuur!

Bekijk al mijn blogs op careerwise

Tags:
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Op weg naar een nieuw avontuur'?