Resultaten van mijn campagne

Daan Verhorst (29) studeerde Rechten in Leiden en is, na een paar jaar als fiscalist gewerkt te hebben, op zoek naar een baan die dichter bij zijn interesses en drijfveren ligt. Daan doet mee met de 60 Day Challenge, waarbij drie talenten in 60 dagen de baan van hun dromen proberen te vinden, via een eigen marketingcampagne en social media.

Op de helft

Ik ben nu ongeveer halverwege mijn 60 Day Challenge en de voorbereidingen en eerste grote slagen zijn gemaakt. De resultaten van vele testjes en testen zijn binnen, ieder resultaat verschafte nieuwe inzichten.

Boeken

Afgelopen weekend heb ik besloten mijn laptop te laten voor wat hij was en eindelijk eens de tijd te nemen voor de boeken die ik nog wil lezen. Zo heb ik in het kader van de Droombaanreis van Huub van Zwieten het boek ‘Marijn is klaar met werken’ en ‘365 vakantiedagen’ gelezen. De ervaringen waarover wordt geschreven zijn heel herkenbaar en daarom interessant. Het is ook wel het boek met de meeste one liners ooit. Gelukkig leent het onderwerp zich hier goed voor. Het boek is zeker de moeite waard om te lezen en ik weet ook al aan wie ik deze boeken cadeau ga doen.

Daan de bedrijvendokter

Dat is natuurlijk waar het allemaal om te doen is. Ik heb heugelijk nieuws. Afgelopen week kreeg ik uit onverwachte hoek een telefoontje. Of ik interesse had om als interim manager aan de slag te gaan bij een media bedrijf met belangen in andere branches. Het betreft een periode van 2 maanden waar eerst de brandjes geblust moeten worden, daarna herstructureren en herfinancieren waar nodig om uiteindelijk een mooi schoon en overzichtelijk bedrijf weer over te dragen.

Dit is een kans die ik niet kon laten schieten om een paar redenen: – de ervaring;

  • netwerken in -voor mij- nieuwe branches;
  • het is een enorme uitdaging;
  • ik kan er ontzettend veel van leren.

Er zullen ongetwijfeld lezers zijn die denken: ‘Je bent toch opzoek naar je droombaan!’. Mijn antwoord daarop is: wanneer je zoekt moet je doen. En daarom doe ik dit. Dit project heeft veel facetten waar ik in geïnteresseerd ben.

Daan de ‘kartrekker’

Gedurende afgelopen 3 weken ben ik ontzettend veel mensen tegen gekomen. Als ik 1 les heb geleerd dan is dat wel: Gedisciplineerd, Vastberaden en Duidelijk op je doel afgaan is de enige manier waarop je ooit dirigent van je eigen leven wordt.

Op 4 of 5 februari heb ik een gesprek met twee serial entrepreneurs die aan de vooravond staan van de lancering van een nieuwe onderneming. Na een eerste klik zal dit gesprek meer inhoudelijk zijn en daarnaast zal er gekeken worden wat en waar de mogelijkheden voor mij binnen deze jonge organisatie zullen zijn.

Daan de ondernemer

Mijn broer en ik zijn aan het brainstormen geslagen over een idee waar hij mee rondloopt. Hoe meer ik hier over nadenk hoe meer ik erin geloof. Mijn doel is dan ook om in de maand februari nog de eerste pitch bij een potentiële klant te doen. We zijn erg benieuwd hoe er op gereageerd zal worden …. spannend!

Tags: 60DayChallenge, Ondernemerschap, Personal Branding, , What's next?
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Resultaten van mijn campagne'?