fbpx

Van mij mag het wel wat persoonlijker

anna-schilizzi

Anna Schilizzi (32) werkt als project adviseur ORIO bij Agentschap NL. Haar werk bestaat uit het selecteren en beheren van projecten in ontwikkelingslanden waarbij nieuwe publieke infrastructuur wordt ontwikkeld. Haar werk is interessant, internationaal een draagt iets bij aan de maatschappij, een belangrijk aspect voor Anna.

Er is maar een ding wat ze mist in haar huidige werk: wat dichter bij de mensen zijn waar het om gaat. Ze besloot er werk van te maken…

Een Glimp opvangen bij de Reclassering

Glimpen biedt individuen en organisaties de mogelijkheid hun horizon te verbreden: een dag op je droomplek inspiratie opdoen, je werkplek ruilen met een collega uit het vak of alle medewerkers een inspiratiedag aanbieden. Anna benaderde Glimpen om een dag voor haar te regelen bij de Reclassering. Waarom eigenlijk? “De reclassering is een spannende en voor mij onbekende omgeving. Mensen krijgen er een tweede kans, maar eigenlijk weet je niet van te voren of ze die zullen gebruiken of niet. Ik vind het goed dat ieder mens een tweede kans krijgt, ook als hij of zij een fout heeft gemaakt. Het is een van mijn idealen.

Ik wilde wel eens zien hoe dat in zijn werk gaat, of mijn ideaal ook in werkelijkheid bestaat. En natuurlijk om wat inspiratie op te doen voor mijn eigen toekomst. Ik vind mijn werk erg leuk, alleen zit ik veel achter de computer en niet bij de mensen waar het om gaat. Dat mis ik wel. Ik zou in de toekomst wel meer contact willen met mensen, dichter bij het haardvuur zijn.

En? Voldeed het aan je ideaalbeeld?

Ik dacht dat de reclassering alleen maar mensen helpt met een straf, maar dat bleek niet te kloppen. De reclassering is er juist ook voor mensen die een alternatieve straf krijgen, afhankelijk van wat ze gedaan hebben. Wel had ik gedacht dat er veel meer motivering zou zijn, mensen prikkelen en wakker schudden om hun leven te veranderen. Deze verwachting kwam minder uit. De gesprekken die ik meemaakte met cliënten waren interessant maar ook een beetje mat. Van mij mag het wel wat persoonlijker, meer inspirerend.

Wat blijft er over van je ervaring?

Een erg leuke dag. Ik was verrast door de open sfeer en de manier waarop ik ontvangen werd, erg positief. Medewerkers stelde me vragen, hebben mij zelfs geholpen om een wat beter beeld over mezelf te krijgen. Daar heb ik zeker wat aan gehad.

Conclusie?

Het werken met mensen raakt me inderdaad. Ik zou geen reclasseringsmedewerker willen worden, maar ik weet nu zeker dat ik in de toekomst meer in aanraking wil komen met minder bedeelde mensen, om ze van dichtbij een stapje verder helpen. Het lijkt me leuk om bijvoorbeeld trainingen te geven in gesprekstechnieken of concepten te bedenken waarbij mensen (weer) in hun kracht worden gezet. Ik zou daar graag in faciliteren.

Ook een dag Glimpen bij de baan van je dromen? Kijk op www.glimpen.nl

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Van mij mag het wel wat persoonlijker'?