Wat zijn mijn sterke punten?

sietse-rauwerdink

Sietse Rauwerdink (27) begon drie jaar geleden zijn loopbaan als consultant. Hij had het prima naar zijn zin, maar toch begon er iets te knagen. Sietse gaat nu ontdekken wat hij écht wil. Waar hij zijn talenten kwijt kan en energie van krijgt. Op careerwise.nl vertelt hij over zijn zoektocht.

Zoals eerder geschreven, heb ik de keuze gemaakt voor een loopbaantraject. Ik word gedwongen diep over mezelf na te denken, samen met anderen. Ontzettend nuttig.

Eén van de eerste opdrachten die ik meekreeg is het uitzoeken van mijn sterke punten. Waar ben ik nou echt goed in? Wat blijkt? Ik ben in best wel veel dingen goed. Stiekem wist ik dit al wel, maar het is handig om er expliciet bij stil te staan en ook eens de omgeving te vragen welke sterke (en zwakke) punten zij eigenlijk zien. En het is ook wel lekker om een keer niet stil te staan bij de zaken die nog niet zo goed gaan, maar om je te verdiepen in hetgeen vanzelf gaat, wat je niet laten kan.

Na een paar weken lijstjes maken en delibereren zijn dit mijn belangrijkste talenten:

  • NIEUWSGIERIGHEID (Hopelijk valt het op door deze blog).
  • Oprechte interesse
  • Conceptueel
  • Gedreven voor kwaliteit
  • Intuïtie
  • Bedachtzaamheid
  • Flexibiliteit
  • Leven in het moment
  • Ondernemend, zelfstandig

En nu moet ik deze eigenschappen in een verhaaltje zien te gieten. En dat moet ook nog leesbaar zijn. Gelukkig ben ik conceptueel sterk, dus red ik me hier wel uit. En als volgende stap ga ik met deze sterke punten de boer op. Het gaan vertellen. Dit is de eerste stap!

Als jullie deze sterke punten zien, welke beroepen zou je daar dan bij kunnen bedenken? (om mij te helpen out of the box te denken).

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Wat zijn mijn sterke punten?'?