Christophe is 'Jonge Ambtenaar van het Jaar'… en te huur

jonge-ambtenaar-van-het-jaar-2012-christophe-van-der-maat-futur

Young Professional of the Year, Young Talent Award, Young Marketeer of the Year…. volgens de gevleugelde woorden van John de Mol (“Er zijn meer dan 3.000 varianten op het concept ‘quiz’…”) zijn we er niet klaar mee tot we alle ambitieuze en inspirerende jonge talenten van deze wereld een trofee hebben gegeven!

Jonge Ambtenaar van het Jaar 2012

En deze trofee kwam deze maand toe aan Christophe van der Maat (31), senior adviseur Strategie en Beleid bij de gemeente Dordrecht en initiatiefnemer voor het concept ZPP (Zelfstandig Publiek Professional). Hij werd afgelopen week verkozen tot de Jonge Ambtenaar van het Jaar 2012.”De jury kwam tot een unaniem besluit. Juryvoorzitter Medy van der Laan, oud-staatssecretaris van Cultuur & Media en eerste Jonge Ambtenaar van het Jaar ooit, roemde haar tiende opvolger met de woorden: ‘Sterke visie die is gekoppeld aan eigen initiatief, innovatie en overtuigingskracht’.”

Meer ondernemerschap

Christophe: “Jammer dat de avond zo snel was afgelopen, maar gelukkig kan ik als jonge ambtenaar van het jaar mijn boodschap van ‘bring your own’ en meer ondernemerschap binnen de publieke sector blijven uitspreken.” Wat hij van de verkiezing geleerd heeft? “Dat in de spotlight staan heel erg leuk en leerzaam kan zijn” Terechte winnaar? “Dat mag je aan de anderen vragen, maar het jurycommentaar liet mij zeker nog wat extra blozen.” Wat ga je nu doen? “De jonge ambtenaar van het jaar is te huur:-) Ik ga zelf zeker door als ‘Zelfstandige Publieke Professional’. Op die manier wil ik mij breed blijven ontwikkelen. Ook blijf ik mij inzetten voor het promoten van de ZPP-vorm. Ik draai bijvoorbeeld mee in de projectgroep ‘vernieuwende arbeidsrelaties’ van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksralaties.”

Concept kan nog jaren mee

Christophe nam het op tegen Roxanne Schrama (gemeente Haarlemmermeer), Harro Leegstra (gemeente Capelle ad IJssel) en Stijn van Rooij (gemeente Tilburg). Hoe hebben zij de verkiezing ervaren? Harro: “Het was leuk om nog meer mensen te leren kennen. Dat is voor mij een mooie ‘prijs’. Nieuwe verbindingen maken en hopelijk in de toekomst expertises benutten en het netwerk verzilveren.” Stijn: “Ik kijk terug op een leerzaam traject. Voornamelijk de samenwerking waar het gaat om de opdracht Serious Ambtenaar vond ik top. Hier hebben we een concept neergezet dat enerzijds nog jaren mee kan en anderzijds het beste in de finalisten naar boven haalde.”

Kortom, je hebt niets te verliezen door mee te doen!
Lees hier meer over deze ‘Serious Ambtenaar’ actie
.

Tags: Future Leaders
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Christophe is 'Jonge Ambtenaar van het Jaar'… en te huur'?