Commit acts, not ads

Lex Huis in het Veld

Lex Huis in het Veld (27) studeerde Marketing en Finance en is sinds 2009 werkzaam bij PwC, waar hij als trainee begon. Momenteel is hij genomineerd voor de Young Professional of the Year award!

Zoeken naar vooruitgang

‘Commit acts, not ads’ is een bekende quote van Leo Burnett, een marketeer uit de jaren ’90, die me sinds mijn studie inspireert. Het is ook de reden dat ik bij PwC ben gekomen en daar tot Young Professional of the Year ben verkozen. De kern die ik uit dit motto haal? Samen zoeken naar vooruitgang en hier dagelijks mee bezig zijn.

Nooit gedacht: Accountant

Nooit gedacht dat ik zou starten bij een accountants- en advieskantoor, maar het traineeship dat me werd aangeboden gaf zoveel flexibiliteit en mogelijkheden dat ik me graag bij het team voegde. Binnen het traineeship kon ik kennis maken met verschillende afdelingen. Daardoor heb ik in korte tijd veel van dichtbij kunnen zien en meemaken: van fusies en overnames tot de reguliere jaarrekening controles.

PwC is een bedrijf dat de laatste jaren volop in de belangstelling staat van de maatschappij. Onze rol als accountant en adviseur van zeer uitlopende bedrijven wordt gevolgd door een groot aantal stakeholders. Ik vind het ongelooflijk boeiend om te zien hoe een organisatie als PwC het verschil kan maken voor haar klanten en maatschappelijk relevant kan zijn en blijven. Dit door met een frisse blik te kijken hoe bedrijven zijn ingericht en wat hier aan kan worden verbeterd. Relevant in een tijd  waarin informatie steeds transparanter wordt en steeds sneller wordt gecommuniceerd. Met name de rol die Young Professionals hierbij kunnen spelen, nu en in de toekomst, vind ik interessant.

Young Professional of the Future

Die rol verandert namelijk. Ik ben benieuwd naar de kennis en vaardigheden die de Young Professional of the Future moet hebben, om ook in de toekomst die rol op zich te nemen. De gretigheid om zaken te verbeteren leeft bij elke generatie, maar de wijze waarop zij communiceren is verschillend. Wederzijds begrip is in mijn ogen de sleutel om Young Professionals in te passen in de toekomst van een bedrijf. De combinatie van kennis en ervaring met het ongeremde en met ambitie geven wat mij betreft de doorslag.

Het gaat om wat we op de lange termijn neerzetten. Daarom sta ik voor young professionals van de toekomst, niet alleen van dit jaar.

Kantoor van LexVoorbereidingen van het Young Professional of the Future event

Young Professionals als avant-garde

Met onze ondernemende geest, het netwerk van organisaties waarin wij ons begeven en ons eigen sociale netwerk, vormen de Young Professionals of the Future de avant-garde. Een intrapreneur, een ondernemer binnen de onderneming. Want het enige verschil tussen onze droom en de realiteit, is slechts het doen.

Door de technologische vooruitgang zijn er inmiddels ontelbare manieren om verbindingen te leggen. De vraag is, hoe doe ik dit op een succesvolle manier? Welke beweging willen wij in gang zetten? Wat is ons aandeel en wat moeten wij vandaag leren om die vooruitgang te realiseren, die nodig is om te zorgen dat organisaties in de toekomst nog steeds relevant zijn?

Ideeën omzetten in actie: doen!

Om bedrijven en Young Professionals duurzaam te verbinden en antwoord te geven op deze vragen, ga ik de dag van de Young Professional of the Future realiseren.

Het programma dat ik heb opgesteld bestaat uit drie onderdelen:
Personal Branding: Laat je inspireren en zie hoe een goed LinkedIn profiel eruit ziet. Ga er tijdens de presentatie mee aan de slag en laat een professionele foto van jezelf maken.
Get Your Act Together: Leer van andere Young Professionals en Social entrepreneurs hoe zij ideeën omzetten in actie. Hoe voer je campagne en zet je jouw bedrijf in beweging.
Meet: Ontmoet nieuwe mensen en kijk wat je samen kan bereiken.

Het gaat daarbij dus over ons. Jij en ik.  Het gaat over nieuwe manieren van communiceren en nieuwe businessmodellen. Want hoe onderscheidend ben jij en hoe krijg jij jouw ideeën naar voren? Wil je weten hoe en zien hoe anderen dit voor elkaar hebben gekregen? Kom dan ook naar dit event waarbij het gaat om hoe jij jouw dromen om zet in realiteit. Volg de voorbereidingen op de Facebook-pagina en stem op mij voor Young Professional of the Year 2012.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Commit acts, not ads'?