fbpx

Je droombaan vinden – Hoe dan? 8 Vragen aan Justin Junier

Als ik aankom bij de redactie van Careerwise, word ik voorgesteld aan Justin Junier. Ik besluit van de gelegenheid gebruik te maken om hem te interviewen voor mijn serie 8 vragen aan… Justin is namelijk Superheld en weet hoe jij dat ook kunt worden. Hij geeft trainingen in het vinden van je eigen kracht en het verwezenlijken van je droombaan. Op een van de mooiste dagen van dit voorjaar drinken we in de Starbucks in Amsterdam een lekkere ice coffee.

1 Wat is een droombaan?

Een droombaan is een baan waar je trots op kunt zijn. Een baan die bij je past en waar je meer energie van krijgt dan het kost.

2 Hoe herken ik mijn droombaan?

Je herkent je droombaan als hij past bij je persoonlijkheid, kennis, vaardigheden en interesse. Dit is de basis, het gaat er ook om wat je belangrijk vindt in je werk. Op wat voor manier werk je het liefste? Alleen of met andere mensen? Heb je dit in je werk? Je hebt eerst een dosis informatie nodig over jezelf. Je kunt je droombaan niet van tevoren honderd procent herkennen, maar je kunt wel heel dichtbij komen. Uiteindelijk weet je het pas als je het doet, het vinden van je droombaan is een proces.

3 Hoe vind ik mijn droombaan? Waar moet ik beginnen?

Ik denk dat je bij jezelf moet beginnen. Solliciteren en vacatures moet je in eerste instantie vergeten, je moet eerst naar jezelf kijken. Wat vind jij awesome om te doen? Daarna kun je kijken waar je dit kunt vinden. Als je doet wat jij tof vindt, ga je vanzelf mensen tegenkomen die hier bij horen. Dit is ook wat we met team SuperHeld doen tijdens het SuperHelden Avontuur.

image_by_superheldnujj

4 Wat is jouw droombaan?

Mijn droombaan is wat ik nu doe als zelfstandig ondernemer. Dat ik zelfstandig ondernemer ben geworden ging bij mij ook niet zomaar. Het betekent ook niet dat ik alleen werk. Ik werk graag met een team en dat doe ik nu ook. Superheld is een enthousiaste community die iets gaafs doet en betekenisvol omgaat met werk. We geven gave trainingen en we ontwikkelen naast het Avontuur nu een volledige academy. We helpen young professionals met het vinden van hun superkracht. De vraag die we stellen is:

Wat kun jij de wereld geven dat niemand anders kan? Wat heb jij als persoon en waar ga je dat inzetten?

5 Welke keuzes heb jij gemaakt?

De belangrijkste keuze die ik heb gemaakt, is dat ik als zelfstandig ondernemer wilde werken. Zelfstandig keuzes maken vind ik belangrijk. Ik wilde ook graag samenwerken met een leuk team. Maar om voor mezelf te kiezen is een van mijn belangrijkste keuzes ooit. Dit klinkt misschien egoïstisch, maar ik denk dat je pas echt van waarde kunt zijn voor een ander als je voor jezelf kiest en jezelf kunt laten zien.

6 Wat is jouw motto als het even tegenzit?

Zie je droombaan niet als een eindbestemming, maar als een proces. Je moet kijken naar alle kleine stappen die je kunt zetten in bijvoorbeeld het komende half jaar of jaar. Een droombaan maken we vaak zo groot, je moet het kleiner aanpakken. Als je het te groot ziet, kan het zijn dat je er nooit aan begint of dat je stopt omdat het onhaalbaar lijkt.

image_by_superheldnu2

7  Wanneer had je het gevoel ‘ik zit op de juiste weg’?

Bij de eerste groepstrainingen die ik ging proefdraaien had ik dit gevoel. Ik wist dat ik op de juiste weg was toen ik er al op zat. Je kunt van tevoren niet zien of je op de juiste weg zit.

8 Welke drie tips zou je mij geven om mijn droombaan te vinden?

  1. Begin bij jezelf. Ga ontdekken wie je bent, wat je kan. Begin met opschrijven wat je denkt; wanneer je het opschrijft, kun je er beter naar kijken dan wanneer het in je hoofd zit.
  2. Kom in beweging in de juiste richting. Ga dingen ondernemen en ga gewoon experimenteren.
  3. Doe het vooral niet alleen, betrek andere mensen bij je proces. Leg je vrienden de vraag voor:

Wat denk jij dat ik zou moeten doen, wat past bij mij?

image_by_superheldnu

Meer weten over Justin en het worden van een Superheld?

Download Justins gratis e-book Vind AWESOME werk! Ontdek in drie stappen wat je écht wilt en krijg exclusieve toegang tot het Careerwise Superhelden Avontuur. Het aantal plaatsen is beperkt:

 

Tags: , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Je droombaan vinden – Hoe dan? 8 Vragen aan Justin Junier'?