Droombaanreis: ideale vacature

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Tevens is hij ook spreker rondom deze passie. Op Careerwise vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Junior HR-adviseur

Een gewone vrijdag. Zoals iedere dag zet ik eerst koffie voordat ik achter mijn laptop ga zitten. Op zoek naar vacatures. De laatste tijd word ik alleen niet zo heel enthousiast als ik hier mee bezig ben. Veel vacatures sluiten namelijk niet aan bij mijn ambitie. Maar vandaag is dat anders. Het is de dag dat ik de ideale vacature zie: junior HR-adviseur. En ook nog eens bij de Rabobank! Ze zoeken een HBO’ er met enkele jaren ervaring of een startende WO’er die de schakel kan zijn tussen de HR-adviseurs en de HR-assistenten. Wow! Dat is wat ik zoek. En tegelijkertijd een opluchting, want blijkbaar is mijn doel realistisch.

vacatures-zoeken-by-jeroen-vd-berkmortel

Hoe kan ik me onderscheiden?

Nu zal ik niet de enige zijn die enthousiast is over een baan bij een van de beste werkgevers van Nederland. Er zijn ook genoeg mensen die over dezelfde of betere kwalificaties beschikken. Mensen die een master hebben afgerond of iemand die al ervaring heeft in de financiële dienstverlening. Hoe kan ik me daarvan onderscheiden? Wat kan ik doen om ten minste op gesprek te mogen?

Mijn CV op laten vallen

Een paar jaar geleden, toen ik nog studeerde, heb ik eens een opdracht gemaakt over personal branding. Toen heb ik geleerd dat je je vaak niet kunt onderscheiden door alleen opleiding of werkervaring, maar door aspecten die veel minder meetbaar zijn. Zoals een bepaalde manier van werken, interesses of drijfveren. Door die te terug te laten komen in mijn CV valt dat misschien op tussen andere CV’s. En wellicht nodigt het uit tot een gesprek.

Een onweerstaanbaar CV

Bij een onderscheidend CV moet alleen wel alles kloppen. Qua inhoud, maar ook qua toon en vormgeving. Anders wordt het al snel een gelikt verkoopverhaal. Voor inspiratie heb ik daarom het boek Een onweerstaanbaar CV van Huub van Zwieten en Wien Sillevis Smitt gebruikt. Belangrijkste les: maak keuzes en communiceer niet teveel. Makkelijker gezegd dan gedaan! Wat moet ik kiezen? En hoe leg ik uit wat ik daarmee bedoel? Erg frustrerend soms! Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om, naast mijn opleiding en werkervaring, vooral mijn interesse voor talentontwikkeling en het nieuwe werken te belichten. Gecombineerd met het feit dat ik uit generatie-Y kom en dat anderen mij zien als nuchter en gericht op samenwerking.

Microsoft Word - CV met nieuwe foto.doc

Het leidde tot bovenstaand CV. Klik er gerust op om volledig te bekijken en laat me weten wat je ervan vindt. Of mijn CV ook voor de Rabobank onweerstaanbaar blijkt? Daarover meer in een volgende blog.

Lees wat Berthe en Marije tegenkomen op hun Droombaanreis en zet zelf je eerste stap: Kom 19 januari naar het inspirerende Dreambuilders evenement en start 2013 met het realiseren van jouw droom.

Tags: Dreambuilders, Oriënteren, Personal Branding, Solliciteren
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: ideale vacature'?