Droombaanreis: einde en begin

droombaan

Marije Bergmans studeerde Planologie in Utrecht en doceert nu aan de faculteit Geowetenschappen. Tegelijk onderzoekt ze wat haar echt drijft. Ze neemt deel aan het Dreambuilders Accelerator programma en vertelt hoe ze haar dromen en ambities omzet in realiteit.

Spannende eerste stappen

Op een ijzig koude zaterdag in januari komt mijn Dreambuildersavontuur tot een spectaculair einde tijdens het Dreambuilders evenement. Waar dit voor sommigen van de ruim honderd bezoekers een eerste kennismaking is met het bouwen van hun dromen, heb ik er nu een aantal weken opzitten. Ik herken bij mijn mededeelnemers de eerste aarzelende stappen op hun dromenpad. Die zette ik zelf eerder ook.

Sprekers tijdens Careerwise Dreambuilders
Zes inspirerende sprekers: mijn dromen en strubbelingen in perspectief

Aan al deze mensen die het spannend vinden om hun dromen op te schrijven en er mee aan de slag te gaan, kan ik een ding beloven: het wordt makkelijker. Hoe meer je met je dromen aan de slag gaat, hoe duidelijker ze worden. Hoe dieper ik op mijn dromen inga, hoe meer plezier ik krijg in het realiseren ervan.

T-splitsingen op mijn droombaanreis

Is het dan alleen maar leuk, vrolijk, gezellig en energiegevend om met je dromen aan de slag te gaan? Nee, ook hier kan ik je wat beloven: dat het soms ongelofelijk zwaar is! Sterker nog, in de aanloop naar vandaag had ik het een week lang helemaal gehad. Op het moment dat ik voor het eerst met mijn droom aan de slag ging, besefte ik me ineens in hoeverre ik afstand moest doen van een aantal mensen en elementen in mijn leven. Ze passen niet bij mijn droom. Ondanks het besef dat het beter is, gaat dat gepaard met veel verdriet. En met weerstand.

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg

Ik merk dat ik zelf al afscheid heb genomen van mijn oude leven. Maar van een nieuwe omgeving, die bij mijn droom past, is helaas nog geen sprake. Daarmee bevind ik mij in een ondefinieerbaar niemandsland. Ik zit vast in een oude wereld terwijl ik nieuwe overtuigingen heb. En dat is precies waarom ik opnieuw voor een keuze sta: Opgeven en terug gaan naar wat ik altijd deed? Of door de zure appel heen bijten en mijn dromen waarmaken?

Aan de slag Marije Bergmans
Zo blij als een kind met stiften en knipsels mijn droom aan het visualiseren

Slikken en weer doorgaan

Meedoen vandaag helpt me met maken van die keuze. Na het samenzijn met al die geweldige mensen die ook dromen hebben, na het horen van de verhalen van de inspirerende sprekers, nu ik besef dat iedereen angst ervaart bij het najagen van zijn of haar droom, nadat ik nogmaals mijn dromen, tijdlijn en visualisatie op papier heb gezet, is er geen keuze meer voor oud en vertrouwd. Alleen nog maar de keuze om door te zetten.

Klaar voor avontuur

Daarmee heb ik geaccepteerd dat ik de komende tijd waarschijnlijk nog veel vaker boos of verdrietig zal zijn, omdat ik afscheid en ingrijpende beslissingen zal nemen en uit mijn comfortzone moet stappen. Gelukkig betekent het ook dat ik nog veel meer mooie, lieve en fantastische mensen mag ontmoeten zoals hier vandaag. En dat ik in prachtige situaties zal komen die ik van tevoren nooit had kunnen vermoeden. Gezet tegenover het oude pad dat garant staat voor meer van hetzelfde, machteloosheid, wanhoop, vermoeidheid en verdriet omdat ik iets doe, dat niet bij mij past, heb ik de beste deal gesloten.

Follow_That_Dream_by_imperiovida

Iedere dag opnieuw kiezen

Hoewel met het Dreambuildersevenement de workshops en bijeenkomsten van de afgelopen weken zijn afgelopen, is mijn reis net begonnen. Het bouwen van je dromen is niet iets dat in een tijdsbestek van drie maanden plaatsvindt waarna je verder gaat met je leven. Dromen bouwen duurt je leven lang. Het betekent dat je iedere dag opnieuw kiest om alleen nog maar het allerleukste te doen. Mensen die hun dromen leven zullen met mij beamen dat het de weg is die er toe doet en niet de eindbestemming. Met de verhalen van de sprekers en deelnemers in mijn achterhoofd begin ik nu zelfstandig en vol goede moed met het leven van mijn droom. Follow the white rabbit!

Meer foto’s van Dreambuilders vind je op de Careerwise facebook pagina

Tags: Ambitie en succes, Carrière, De juiste keuze maken, Dreambuilders, Drijfveren, Droombaan, Droombaanreis, Ken jezelf, Keuzestress, Oriënteren, Werkplezier en werkstress
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: einde en begin'?