Droombaanreis: Mission accomplished

Jeroen van den Berkmortel (25) is op zoek naar wat hij écht wil. Als HR medewerker is hij gefascineerd door mensen die hun talenten benutten. Tevens is hij ook spreker rondom deze passie. Op Careerwise vertelt hij over zijn eigen Droombaanreis.

Hoe het begon

Het idee voor mijn droombaanreis ontstond toen ik als HR-consulent bij de Atlant Groep werkte en op zoek moest naar nieuw werk. Ik wilde niet zomaar reageren op vacatures die maar enigszins in de buurt kwamen van mijn opleiding en ervaring. Ik wilde gaan voor mijn droombaan. Voor een baan die echt bij me past. Niet alleen omdat ik dan zelf beter tot mijn recht kom, maar vooral ook omdat ik dan meer van waarde kan zijn voor een organisatie. Die baan wilde ik vinden door ‘een reis’ te maken langs mensen die me zouden kunnen helpen. En door gebruik te maken van social media.

Aan de slag als junior HR-adviseur

Mijn reis is nu tot een einde gekomen. De bestemming is bereikt. Ik ga aan de slag als junior HR-adviseur bij het Werkgeversplein Regio Helmond. Dat is de organisatie waarover ik schreef in mijn twee voorgaande droombaanreis-blogs.

Jeroen_van_den_Berkmortel-Werkgeversplein-Regio-Helmond
De match tussen onderwijs en bedrijfsleven verbeteren, dat ga ik doen

Het Werkgeversplein werkt aan een optimale regionale arbeidsmarkt. Zodat bedrijven nu en in de toekomst kunnen beschikken over de juiste mensen, op de juiste plaats en op het juiste moment. Dat doen ze door werkgevers te ondersteunen op HR-gebied.

Als junior HR-adviseur ga ik een rol spelen bij een nieuw initiatief waar zij samen met een aantal partners aan werken. Het doel daarvan is om de samenwerking en de match tussen onderwijs en bedrijfsleven te verbeteren. Zodat bedrijven en studenten (van vmbo tot en met universiteit) elkaar beter kunnen vinden. Daarnaast ga ik mijn toekomstige collega’s ondersteunen.

Hier had ik op gehoopt

Toen ik aan mijn droombaanreis begon hoopte ik op zo’n functie. Ik wilde graag met ervaren HR-professionals werken aan vernieuwende HR-initiatieven. Bij een organisatie waar ze geloven dat je samen meer bereikt dan alleen. En dan het liefst in een kleinschalige omgeving. Regelmatig twijfelde ik aan mijn aanpak. Maar steeds kwam er op die momenten iets op mijn pad wat vertrouwen gaf om vast te blijven houden aan mijn doel. Dat het is gelukt voelt super goed! Het voelt als een bevestiging van mijn geloof dat je zelf het heft in handen moet nemen als je wat wilt bereiken.

Met plezier kijk ik terug op de afgelopen maanden waarin ik interessante gesprekken heb gevoerd en nieuwe dingen heb geleerd. Maar met nog meer plezier begin ik aan mijn nieuwe uitdaging.

Naast mijn werk bij het Werkgeversplein blijf ik schrijven voor Careerwise. Het onderwerp van mijn blogs zal persoonlijk leiderschap zijn.

Tags: Ambitie en succes, Dreambuilders, Ken jezelf, Solliciteren, What's next?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Droombaanreis: Mission accomplished'?