Jong, gedreven en ambitieus

karien-lagrouw

Karien Lagrouw (30) is sinds 2 jaar advocaat bij Kennedy Van der Laan. Ze werkte eerder 1,5 jaar bij Boekel de Nerée en een jaar als onderwijs- en onderzoekmedewerker op de Universiteit Leiden. Hier heeft ze ook zelf haar rechtenstudie gevolgd.

Carrièreswitch

Twee jaar geleden maakte ik mijn overstap naar Kennedy Van der Laan. Via mijn huidige baas, die ik leerde kennen toen we beiden aan de Leidse Universiteit werkten, ben ik bij Kenny Van der Laan terecht gekomen. De goede werk – privé balans waar het kantoor om bekend staat, was voor mij onder andere de reden om ja te zeggen. In de regel betekent het, dat je in het weekend vrij bent en ’s avonds ook. Uniek voor een groot kantoor. Daarnaast is Kennedy Van der Laan veel bezig met MVO zaken, wat ik erg belangrijk vind.

Advocatenkantoor met eigen stijl

Bij binnenkomst was het direct prettig en ontspannen. Ik werd ook meteen bij zaken betrokken. Ik vind het heel fijn dat er op kwalitatief hoog juridisch niveau wordt gewerkt. De mensen die hier werken zijn jong, gedreven en ambitieus. We willen het beste uit onszelf naar boven halen, maar vinden ook dat er meer is dan advocatuur alleen.

Karien Lagrouw Kennedy van der Laan

De sfeer is gezellig en ontspannen, zeker voor de advocatuur. Traditioneel is de advocatuur hiërarchisch opgebouwd, maar we zijn hier heel open naar elkaar. De omgang is relaxed. De omgeving waarin we werken hip, fris en modern. En als je geen cliënten ontvangt, kun je informeel gekleed komen.

Advocaat en leraar

Ik werk binnen de sectie Onroerend Goed voor de subsectie Bestuursrecht. In deze sectie werken ongeveer 15 advocaten. Sommige zaken doe ik zelfstandig, bij andere zaken werk ik mee met mijn baas. Mijn werk speelt zich vooral af op kantoor. Processtukken schrijven, bellen en mailen met cliënten, overleg. Ik bereid zittingen voor en pleit zo eens per maand in de rechtbank. We procederen veelal voor burgers en bedrijven tegen de overheid. Er staan vaak grote financiële belangen op het spel. Dat maakt het interessant. Maar ik treed ook op voor particulieren die een huis willen bouwen. Dan begeleid ik het traject; van bouwaanvraag en bestemmingsplan tot vergunningen. Kort gezegd, adviseer ik de helft van de tijd en de andere helft ben ik bezig met procederen.

Bij Kennedy Van der Laan beoefenen we alle rechtsgebieden, op familie en persoonsrecht na. Daarnaast werken we ook aan sociale advocatuur zaken.

Van januari t/m april 2010 heb ik 1 dag per week lesgegeven in Bestuurs- en Staatsrecht op de Universiteit van Leiden. Ik ben blij dat Kennedy Van der Laan daar ruimte voor biedt. Het is goed voor mijn vakinhoudelijke kennis. Ik ben wetenschappelijk geïnteresseerd. Zo ben ik echt weer op een theoretische manier met het vak bezig, niet alleen met een zaak.

Tips voor toekomstige advocaten

Om zeker te weten dat je advocaat wil worden, is het aan te raden om stage te lopen. Dan weet je pas goed wat het is om advocaat te zijn. Mijn mening: doen! Als advocaat leer je veel, het is veelzijdig en dynamisch. Iedere dag is anders.

Daarnaast is het goed om veel kantoren te bezoeken om een goed beeld van de verschillende kantoren te vormen. Websites zeggen altijd dat het informeel, gezellig en open is, maar op basis van een website kun je geen gefundeerd oordeel vormen.

Ten derde moet je jezelf goed afvragen wat je wilt. Je moet je prioriteiten duidelijk hebben. Weten wat je dagelijkse werkzaamheden inhouden. Correspondeert jouw beeld met hoe het werkelijk is? En last but not least: jezelf blijven.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Jong, gedreven en ambitieus'?