Een werkdag bij Randstad

Veron Janssen, Randstad

Veron Janssen (25) studeerde Internationale Betrekkingen en is sinds 2009 als Management Trainee werkzaam bij Randstad. Om de core business en het werkproces van Randstad te leren kennen, werkt ze in het eerste jaar als Intercedent.  “Als het half zes is, heb ik het gevoel dat het pas net middag is.”

Gezamenlijke koffie voor een drukke dag

Het is maandagmorgen half 9. Het kantoor stroomt vol. Koffie apparaat en waterkoker worden aangezet. Computers opgestart om de eerste urgente mailtjes snel te kunnen beantwoorden. Uiteraard rinkelt meteen de telefoon: mijn klant. Ze hebben wegens topdrukte binnenkort drie mensen nodig voor hun klantenservice. Of wij als Randstad de gehele selectie op ons willen nemen. Natuurlijk willen we dat! We maken een afspraak voor de volgende dag om de functie te bespreken. Rond kwart voor negen schuif ik bij mijn collega’s aan voor de koffie. Typisch Randstad, er is ’s ochtends altijd even tijd voor een praatje aan de koffietafel, voordat er weer een hele drukke dag begint. We geven elkaar dan direct een snelle update over waar we mee bezig zijn.

Klanten, kandidaten en strategisch nadenken

Ik heb niet heel veel tijd voor de koffie, want er komt een kandidaat langs. Hij heeft zijn assessment niet gehaald en we gaan dit bespreken. Helaas moet ik hem afwijzen voor de functie. Het duurt even voordat ik hem uit de put heb gepraat. Dan moet ik snel verder. Ik heb een gesprek bij mijn klant om een pilot, die we hebben gedraaid, te bespreken. Gelukkig zijn ze tevreden en nemen we de beslissing om de samenwerking verder uit te breiden. Hiervoor moeten we een plan gaan opstellen. Zodra ik terug ben op de vestiging, bel ik meteen mijn betrokken collega’s om ze het verhaal uit te leggen en een vergadering te beleggen. Ook de ICT afdeling moet aanwezig zijn om te bekijken of onze systemen onze nieuwe plannen aan kunnen. Binnen twee weken moet er een plan liggen. Ik ben in de lead. Wat is het toch geweldig om op zo’n strategische manier bezig te zijn en een samenwerking naar een next level te tillen.

Ambitieus en collegiaal

’s Middags lunchen we met de hele vestiging. De sfeer binnen Randstad is geweldig. Veel jonge mensen, allemaal gedreven en ambitieus, maar vooral erg collegiaal en hard werkend! Na de lunch begin ik aan de analyse van de periode cijfers: waar zitten de groeimogelijkheden en wat is het groeipad dat we moeten afleggen om onze jaartarget te halen? Vervolgens heb ik twee intake gesprekken gepland staan. En niet vergeten: ik moet nog voorbereidingen treffen voor de Denktank van volgende week.

Denktank: 1 dag per week met Trainees

De Denktank staat voor één dag in de week waarop wij als Trainees bij elkaar te komen om aan verschillende projecten te werken. Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een compleet nieuwe tak binnen Randstad. Eén die talent werft voor traineeships en startersplekken en daarnaast starters op interim basis ervaring op laat doen op verschillende opdrachten. Het is enorm succesvol en over twee weken mogen we het presenteren voor de gehele directie.

Veel toekomstperspectief

Het was weer een hele diverse dag, waarop ik me geen seconde heb verveeld. Als het half zes is, heb ik het gevoel dat het pas net middag is. Ik leer enorm veel, heb heel erg veel verantwoordelijkheid, een eigen target waar ik voor verantwoordelijk ben, een eigen klant die ik volledig uit kan bouwen (dit allemaal start bij Randstad al in je eerste maand) en een geweldig toekomstperspectief. Binnen vijf jaar zit ik zeer waarschijnlijk op één van de hogere management posities binnen Randstad! En dit is niet alleen een mooi verhaal: er zijn mij al velen voorgegaan die nu op uitdagende directeursfuncties werkzaam zijn. Als je snel veel verantwoordelijkheid wilt en carrière wilt maken, dan moet je zeker voor Randstad kiezen!

Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Een werkdag bij Randstad'?