fbpx

Financewise: beloningsonderzoek 2010

276-365-by-kanpeki-yume-on-flickr

Startende accountants verdienen tussen de 13.750 en 42.500 euro per jaar. Dat blijkt uit het Accountancy Beloningsonderzoek 2010. Dat is minder dan in 2009: toen verdiende je als beginnende accountant gemiddeld 6% meer. Aan de andere kant: het aantal overuren in de accountancy is teruggelopen van gemiddeld 5,7 naar 3,8 uur per week.

Effect van de crisis

Onder invloed van de crisis lijkt het ‘schaarste-effect’ op de salarissen uitgewerkt. Alleen interne accountants zijn er fors op vooruit gegaan. Zij mogen rekenen op een startsalaris van 32.500 euro.

accountancy-beloningsonderzoek-2010-salarissen

Overuren: vooral accountants bij kleine kantoren

Voor een goede werk-privé balans moet je bij een middelgroot kantoor zijn. In totaal worden daar de minste overuren gemaakt. Accountants bij kleine kantoren werken het meest over: gemiddeld 5,2 uur. Desondanks geeft 84,5% van de accountants bij kleine kantoren aan een goede werk-privé balans te ervaren, terwijl bij de grote kantoren daar (maar) 71% tevreden over is.

accountancy-beloningsonderzoek-2010-overwerk

Binnenkort aan de slag in de accountancy? Kijk dan hier voor het complete onderzoek en ga goed geïnformeerd de onderhandelingen in!

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Financewise: beloningsonderzoek 2010'?