Financewise: beloningsonderzoek 2010

276-365-by-kanpeki-yume-on-flickr

Startende accountants verdienen tussen de 13.750 en 42.500 euro per jaar. Dat blijkt uit het Accountancy Beloningsonderzoek 2010. Dat is minder dan in 2009: toen verdiende je als beginnende accountant gemiddeld 6% meer. Aan de andere kant: het aantal overuren in de accountancy is teruggelopen van gemiddeld 5,7 naar 3,8 uur per week.

Effect van de crisis

Onder invloed van de crisis lijkt het ‘schaarste-effect’ op de salarissen uitgewerkt. Alleen interne accountants zijn er fors op vooruit gegaan. Zij mogen rekenen op een startsalaris van 32.500 euro.

accountancy-beloningsonderzoek-2010-salarissen

Overuren: vooral accountants bij kleine kantoren

Voor een goede werk-privé balans moet je bij een middelgroot kantoor zijn. In totaal worden daar de minste overuren gemaakt. Accountants bij kleine kantoren werken het meest over: gemiddeld 5,2 uur. Desondanks geeft 84,5% van de accountants bij kleine kantoren aan een goede werk-privé balans te ervaren, terwijl bij de grote kantoren daar (maar) 71% tevreden over is.

accountancy-beloningsonderzoek-2010-overwerk

Binnenkort aan de slag in de accountancy? Kijk dan hier voor het complete onderzoek en ga goed geïnformeerd de onderhandelingen in!

Tags: Finance
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Financewise: beloningsonderzoek 2010'?