First Employers 2012

ingot-1st-place-trophy (1)

Rabobank is de populairste werkgever voor starters en young professionals. Dat is de mening van zo’n 1.300 studenten en young professionals die zijn ondervraagd voor het First Employers 2012 onderzoek.
.

Waar wil jij het liefst werken?

Studenten mochten aan het onderzoek deelnemen vanaf één jaar voor afstuderen. Young professionals tot en met vijf jaar werkervaring. In het onderzoek werd hen gevraagd aan te geven waar ze het liefste willen werken en wat hiervan de reden is. Daaruit is deze top 10 gekomen:

Top 10 First Employers

1. Rabobank
2. Shell
3. Unilever
4. Ministerie van Buitenlandse Zaken
5. KLM
6. Heineken
7. Google Nederland
8. Philips
9. Ahold
10. TNO

Volgens ondervraagden geeft Rabobank een goede loopbaanbegeleiding. Ook heeft het bedrijf een prima imago en een fijne bedrijfscultuur.

Winnaars per branche

Ook zijn er nog rankings gemaakt per deelcategorie. Hieruit kwamen als winnaars:

Voor de deelcategorie Advocatenkantoren is een apart onderzoek gedaan onder afstuderende rechtenstudenten die deelnamen aan een programma voor High Potentials

Hier vind je alle uitslagen van het First Employers onderzoek.

Belangrijke redenen voor een top job

Het belangrijkste criterium voor starters op de arbeidsmarkt blijkt de functie, gevolgd door de bedrijfscultuur en het salaris.

Redenen om een bedrijf te verlaten waren er natuurlijk ook. 56% van de ondervraagden vond de functie een belangrijke reden om op te stappen, het salaris was voor 15% een goede reden. Het minst belangrijk vond men hier de bedrijfscultuur. Opvallend gezien de derde plek bij het kiezen van een nieuwe werkgever. Toch bleek dit voor slechts 4% van de ondervraagden reden om hun baan op te zeggen. Hoe belangrijk vind jij de cultuur op je werk?

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'First Employers 2012'?