fbpx

First Employers 2012

ingot-1st-place-trophy (1)

Rabobank is de populairste werkgever voor starters en young professionals. Dat is de mening van zo’n 1.300 studenten en young professionals die zijn ondervraagd voor het First Employers 2012 onderzoek.
.

Waar wil jij het liefst werken?

Studenten mochten aan het onderzoek deelnemen vanaf één jaar voor afstuderen. Young professionals tot en met vijf jaar werkervaring. In het onderzoek werd hen gevraagd aan te geven waar ze het liefste willen werken en wat hiervan de reden is. Daaruit is deze top 10 gekomen:

Top 10 First Employers

1. Rabobank
2. Shell
3. Unilever
4. Ministerie van Buitenlandse Zaken
5. KLM
6. Heineken
7. Google Nederland
8. Philips
9. Ahold
10. TNO

Volgens ondervraagden geeft Rabobank een goede loopbaanbegeleiding. Ook heeft het bedrijf een prima imago en een fijne bedrijfscultuur.

Winnaars per branche

Ook zijn er nog rankings gemaakt per deelcategorie. Hieruit kwamen als winnaars:

Voor de deelcategorie Advocatenkantoren is een apart onderzoek gedaan onder afstuderende rechtenstudenten die deelnamen aan een programma voor High Potentials

Hier vind je alle uitslagen van het First Employers onderzoek.

Belangrijke redenen voor een top job

Het belangrijkste criterium voor starters op de arbeidsmarkt blijkt de functie, gevolgd door de bedrijfscultuur en het salaris.

Redenen om een bedrijf te verlaten waren er natuurlijk ook. 56% van de ondervraagden vond de functie een belangrijke reden om op te stappen, het salaris was voor 15% een goede reden. Het minst belangrijk vond men hier de bedrijfscultuur. Opvallend gezien de derde plek bij het kiezen van een nieuwe werkgever. Toch bleek dit voor slechts 4% van de ondervraagden reden om hun baan op te zeggen. Hoe belangrijk vind jij de cultuur op je werk?

Tags: ,
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu