Focus met post-its

Mijn laatste blog is al weer een tijdje geleden. Druk! Druk aan mijn hoofd, druk met beslissingen, druk met knopen doorhakken.

Druk met Afrit 22

Afrit 22? Ja, Afrit 22, mijn eigen bedrijfje! Vlak na mijn laatste blog is mijn leven in een stroomversnelling terecht gekomen.

Afrit22_Martijn_Bloksma_op_Careerwise

De sollicitatieactiviteiten waren inderdaad serieus, maar niet fulltime. Wat was er dan zo serieus aan zou je zeggen? Nou, ze konden me allemaal gebruiken. Allemaal zochten ze iemand met verstand van online, kennis en kunde van social media. Iemand die leuk teksten kan schrijven. Maar niet voor 40 uur… Eerder voor 10 of 20 uur per week.

Een simpele rekensom

Balen natuurlijk in eerste instantie. Maar toen ging ik me wagen aan de rekensom: 4 opdrachtgevers met een opdracht voor 10 uur per week. Dan zit mijn week ook vol natuurlijk. Maar dat betekent wel dat ik voor mezelf moet gaan werken: eigen baas, zelfstandig ondernemer, freelancer, geef het beestje maar een naam.

Mallemolen genaamd UWV

Op het moment dat je uitkering krijgt en besluit om voor jezelf te beginnen verandert er een heleboel. Op dat moment krijg je een heel andere ondersteuning van het UWV. In het kort kun je als startende ondernemer kiezen uit 3 deuren bij het UWV:

  1. Starten met ondernemen zonder behoud van WW. Interessant als er eigen kapitaal in het spel is en je de opgebouwde WW wilt “bewaren”;
  2. Ondernemen combineren met WW. Aantal uren dat je onderneemt wordt gekort op WW. Voorbeeld: 20 uur ondernemen + 20 uur WW. Aantal uren WW kan alleen omlaag en niet meer worden. Risico van het ondernemen;
  3. Ondernemen met startersregeling. Met de startersregeling krijg je 26 weken lang uitkering – 29%. Omgerekend komt dat neer op ongeveer 50% van het dagloon. Aan deze optie zitten wel een aantal voorwaarden verbonden.

Zelf heb ik gekozen voor deur 3.

En nu?

IMG_20130211_114133Nu ben ik eigen baas. Eigenaar van Afrit 22, vernoemd naar de afrit die je moet nemen om naar mijn werkplek (huis) te rijden. Soms kan het zo simpel zijn. En ik help organisaties om online zichtbaarder te worden. En dat doe ik door een combinatie van blogs, social media, zoekmachineoptimalisatie, emailmarketing. The total package zeg maar. Enthousiast ben ik op pad gegaan. Leuke gesprekken gehad. Ook met de bedrijven waar ik gesolliciteerd heb. En een aantal leuke opdrachten zelfs.

Focus!

Business Model CanvasMaar ik mis focus. Wat ik aanbied is veel te breed. Teveel gebieden waar ik op in te zetten ben. Terug naar de tekentafel met mijn businessplan dus. Ben ik even blij dat ik deze gemaakt heb met het Business Model Canvas en dat deze standaard op de deur van mijn studeerkamer hangt.

Avondje aan de gang met Post-Its en focus aanbrengen in die toko!

Ik heb er zin in!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Focus met post-its'?