fbpx

Ga jij betaald op wereldreis?

De Postcode Loterij zoekt twee mensen die een half jaar lang met elkaar de wereld over reizen om goede doelen te bezoeken die de loterij steunt. Als je nu denkt: ‘Ja, dat wil ik wel!’, ben je niet de enige. Binnen drie dagen heeft de vacature voor Internationaal Goede Doelen Ambassadeur een record van 700 sollicitaties ontvangen.

Geïnteresseerden kunnen alleen of in duo’s solliciteren door een profiel aan te maken op www.internationaalambassadeur.nl. Vervolgens moeten de kandidaten zoveel mogelijk stemmen verzamelen om door te gaan naar de volgende ronde. De afgelopen dagen bezochten 20.000 mensen de website en werden de eerste 9.000 stemmen uitgebracht.

postcode-loterij-screenshot

Top-3 kandidaten

De top-3 van populairste kandidaten is op dit moment als volgt:
1. Jorien (24) en Michiel (25) uit Amsterdam – 286 stemmen
2. Ilse Marie Scheffers (28) uit Veen – 200 stemmen
3. Letty Pulles (25) uit Utrecht – 197 stemmen

Overweldigend aantal reacties

Marieke van Schaik, Managing Director van de Nationale Postcode Loterij, is ontzettend blij met deze vliegende start: “We hadden wel verwacht dat dit een populaire vacature zou worden, maar deze stormloop is echt overweldigend. We zijn benieuwd hoeveel mensen uiteindelijk zullen solliciteren en hun stem uitbrengen.”

Internationaal Goede Doelen Ambassadeur from Icemedia on Vimeo.

Procedure en reis langs goede doelen

Tot en met 6 maart is het mogelijk te solliciteren. Hoe eerder mensen dit doen, hoe meer tijd zij hebben om zichzelf te promoten om stemmen te krijgen. Met een groot aantal stemmen vergroten zij hun kansen om uiteindelijk tot de tien (teams van) finalisten te behoren die op gesprek mogen komen voor de baan. De vijf (teams van) kandidaten met de meeste stemmen gaan namelijk automatisch door naar de selectieronde. Een jury bepaalt uiteindelijk welke twee mensen vanaf 1 juni samen op reis gaan.

Tags: ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ga jij betaald op wereldreis?'?