Geen 9 tot 5 mentaliteit

Hesdy Hoekstra, IBM

Hesdy Hoekstra (25) studeerde Sterrenkunde aan de Universiteit Utrecht en werkt sinds 2008 bij IBM. Momenteel werkt ze als CRM Consultant bij IBM Global Business Services.

Afwisselend, analytisch werk

Ik ben direct na mijn studie bij IBM begonnen, als ambulante consultant in de CRM afdeling. Dit betekent dat ik op locatie bij de klant op steeds verschillende projecten werk op CRM gebied. Na een studie Sterrenkunde is dit niet de meest logische keuze, maar het past wel goed bij mij. Het is afwisseld, analytisch werk, waarbij je goed met mensen moet kunnen omgaan. Daarbij is IBM een groot en internationaal bedrijf, waardoor ik direct op training in India kon en nu ook dagelijks met veel verschillende nationaliteiten werk.

Geen 9 tot 5 mentaliteit

Ik zit inmiddels op mijn derde project, ik ben begonnen in Den Haag, daarna in Brussel en nu in Amsterdam. Als consultant bij IBM wordt er van je verwacht dat je je representatief kleedt, klantvriendelijk bent en zelfstandig kan werken. Er heerst geen 9 tot 5 mentaliteit, in drukke periodes is het logisch dat je wat meer uren maakt, maar gemiddeld zit ik elke dag zo ongeveer tussen 8 uur en 17.30 bij de klant. Ik werk in een team van IBMers aan het implementeren van een nieuwe IT omgeving bij de klant, waarbij ik veel contact heb met de klant en de slag maak tussen de business en de technische ontwikkelaars.

Opleiding en buitenland ervaring

Ik heb geen business achtergrond en moest veel leren over het werken in een project en IBM heeft daar in het begin veel in geinvesteerd. Ik heb me in deze twee jaar erg ontwikkeld, mede door de buitenland ervaring, en door de project kennis en de verantwoordelijkheden die ik nu heb, ben ik erg tevreden met mijn baan.

Tags: Consultancy, ICT
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Geen 9 tot 5 mentaliteit'?