Grote evenementen organiseren

sanne-mekel-euroforum

Sanne Mekel (27) studeerde Accounting & Control en is sinds 2007 Hoofd Finance Congressen & Cursussen bij Euroforum. ‘Leuk aan mijn werk is de vrijheid om te ondernemen, snel resultaten boeken en inhoudelijk op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.’

Accountancy was niets voor mij

Na mijn Master Accounting & Control was de logische stap een baan als accountant of controller, maar die functies spraken mij totaal niet aan. Via een werving- en selectiebureau stuitte ik op de vacature ‘Congres Manager’ bij Euroforum. Tijdens de sollicitatiegesprekken bleek het een erg interessant en ambitieus bedrijf én een geweldige baan. De tijd gaat snel, want inmiddels werk ik er al meer dan drie jaar.

Veel bellen en afspraken maken

Als Congres Manager ontwerp ik programma’s voor congressen, cursussen en opleidingen op het gebied van Finance. Een gemiddelde werkdag betekent veel bellen, mailen, afspraken extern en intern, onderhandelen met sprekers, onderhandelen met collega’s van andere afdelingen en het motiveren en vooral enthousiasmeren van mijn team. Projecten lopen door elkaar en dat maakt de werkzaamheden erg afwisselend.

Onlangs heb ik een paar grote projecten, zoals het Pensioen Forum, afgerond. Het Pensioen Forum is een groot evenement voor beslissers en bestuurders in de pensioensector, met veel sponsoren en partners. Een uitdaging om zulke evenementen ieder jaar weer groter te maken.

Inhoud, netwerken en resultaat neerzetten

Mijn werk bij Euroforum is leuk om verschillende redenen. Je krijgt de vrijheid om te ondernemen, snelle resultaten te boeken en zelfstandig aan je eigen projecten te werken. Je kunt zelf partnerships met partijen uit je vakgebied aangaan en ontmoet vele interessante sprekers en trainers. Op die manier – en door eigen research – blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daarnaast geef ik leiding aan verschillende projecten en aan mijn eigen projectteam. En niet te vergeten: als je je werk goed doet, zie je dat terug in een bonus!

Commercieel denken en handelen

Mensen die bij Euroforum werken zijn veelal resultaat gedreven, actie gericht, ambitieus en assertief. We kunnen snel schakelen, zien overal kansen en leggen graag externe contacten. Als je het niet leuk vindt om commercieel te denken en handelen, is deze baan niets voor jou.

Internationale ervaring opdoen

Euroforum is onderdeel van het beursgenoteerde bedrijf Informa, een multinational op het gebied van uitgeven en congressen. Er zijn dan ook mogelijkheden om internationale ervaring op te doen. Informa is onder andere actief in Sydney, Australie, waar ik vanaf oktober 2010 aan de slag ga als Congres Manager. Dit wordt een complete sprong in het diepe. Ik weet nog niet welke projecten ik mag gaan doen.

Met een positieve benadering iets tot een succes maken

Een van de meest waardevolle dingen die ik bij Euroforum heb geleerd is dat je met een positieve benadering alles tot een succes kan maken. Een congres met een laag aantal deelnemers biedt bijvoorbeeld een unieke kans om meer de diepte in te gaan! Als je dat goed weet over te brengen naar de mensen met wie je samenwerkt, dan ervaart iedereen dat ook echt als een unieke kans.’

Baan gespot: Congres- en opleidingsmanager
Is deze baan iets voor jou? Euroforum zoekt nieuwe collega’s!

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Grote evenementen organiseren'?