Europa stimuleert Het Nieuwe Werken

european-social-fund

BLOGVERTORIAL – Europa staat soms wat ver van ons af, maar dat betekent niet dat er in Europa niets gebeurt. Een voorbeeld is het Europees Sociaal Fonds, dat zich richt op nieuwe en betere banen. Dat is in tijden van crisis natuurlijk mooi meegenomen!

De projecten kunnen gaan over de begeleiding van werklozen, voortijdige schoolverlaters en studenten die de arbeidsmarkt betreden tot initiatieven ter verbetering van arbeidsomstandigheden en onderwijsstelsels. In Nederland wordt tussen 2007 en 2013 in totaal 830 miljoen beschikbaar gesteld voor innovatieve projecten op het gebied van werk(gelegenheid).

..


..
Oké, leuk allemaal, maar waarom is dit interessant voor ons als Young Professionals? Omdat er via dit fonds ook fors in sociale innovatie, ook wel ‘Het Nieuwe Werken’, wordt geïnvesteerd. 20 miljoen om precies te zijn.

Het Agentschap SZW heeft dit najaar van werkgevers 4.526 aanvragen ontvangen voor een bedrag van 81,468 miljoen, waaronder van Eneco, Cargill, Sogeti, Bam Groep, DSM, Coca-Cola, FrieslandCampina, Imtech, VolkerWessels, Sabic, Stork, Heineken, Delta Lloyd, TNO, Schiphol Group, Gemeente Amsterdam, DHV, Accenture, Sanoma, Lidl Nederland, NS, Ahold, SNS Reaal, Talent & Pro, AEGON en KPN. Later deze maand wordt bekendgemaakt welke projecten hebben ‘gewonnen’.

Sociale innovatie bij Movares

Een van de projecten is ‘Duurzaamheid in beweging’ van Movares, de Beste Werkgever van 2010. Daarmee wil het bedrijf “een werkomgeving creëren waarin mensen optimaal kunnen functioneren”. Dat houdt in: vernieuwing op de werkvloer (waaronder werken waar en wanneer je wilt), maatwerk in arbeidsvoorwaarden en medewerkers meer zeggenschap geven over hun eigen ontwikkeling.

..

Online Sociaal Innovatie Lab

Om aan een breed publiek te laten zien wat de resultaten zijn van ESF in Nederland, organiseert het Agentschap SZW ieder jaar een ESF event. Zo wordt tastbaar wat er met de Europese euro’s gebeurt. De films, mindmaps, facebook community en verdere informatie van het “Online Sociaal Innovatie Lab” zijn beschikbaar via de website van het Agentschap SZW.

Tags: Werkplezier
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Europa stimuleert Het Nieuwe Werken'?