fbpx

Het nieuwe werken bij DHV

Ariane Kaper, DHV

Ariane Kaper (26) studeerde Energy Science in Utrecht en is sinds 2008 duurzaam bouw adviseur bij DHV Real Estate. Eerder schreef Ariane over haar zoektocht naar haar ideale baan. Momenteel werkt ze via DHV aan een onderzoek bij TNO. ‘Elke dag is er iets te beleven op één van de vestigingen.’

Geen gemiddelde werkdagen

Ik kan eigenlijk moeilijk aangeven hoe mijn werkweken eruit zien. Er zijn geen ‘gemiddelde’ werkdagen. Het wisselt zelfs per dag op welke locatie ik werk. Op dit moment ben ik gedetacheerd bij TNO voor het onderzoeksprogramma ´Building Brains´. Een belangrijk onderdeel van het onderzoek is lering trekken uit reeds uitgevoerde (duurzame) projecten. Wij hebben een 40-tal projecten in Nederland uitgekozen om te evalueren. Dat houdt in dat we interviews doen met de verschillende actoren van die projecten. De resultaten van ons onderzoek verspreid ik in de vorm van artikelen en/of lunchlezingen op de verschillende vestigingen van DHV.

Laptop en flexpek

DHV is heel erg voor het nieuwe werken. Ik heb daarom geen eigen bureau, maar sluit mijn laptop aan op een flex plek. Soms werk ik thuis of vanuit de trein. Afhankelijk van het project kun je je tijden zelf indelen. Op een normale dag ben ik om 8.30/9.00 uur op kantoor en vertrek ik rond 18:00. Maar ik werk beter ’s avonds, dus soms begin ik wat later en werk dan langer door. Dat kan allemaal. Niemand verwacht dat je in het weekend werkt, maar soms ben ik zo met iets bezig dat ik dat wel doe.

Bij DHV hebben we geen verplicht ‘(mantel)pak aan’ regel. Natuurlijk moet je er wel verzorgd uitzien. Zelf houd ik wel van netjes, maar in de 1,5 jaar dat ik nu bij DHV werk, heb ik waarschijnlijk 10 keer een pak aangehad. Dat is vooral het geval als ik naar een klant ga.

Borrels en lezingen

DHV heeft een young professionals netwerk. Eén keer in de maand organiseren zij een aantal activiteiten. Dat kan een bezoek zijn aan een project of een borrel, met of zonder lezing. Regelmatig ga ik ook naar een lunchlezing. Elke dag is er wel iets te beleven op één van de vestigingen. Ik ben zelf vooral geïnteresseerd in milieu, duurzaamheid en alles wat nuttig kan zijn om mezelf te ontwikkelen als adviseur. Daarvoor zijn er genoeg lunchlezingen en georganiseerde events.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Het nieuwe werken bij DHV'?