Hoe vind ik de baan die bij mij past – hét leukste loopbaanboek voor Young Professionals


  • Loop je vast in je werk? Wil je graag ander werk, maar heb je geen idee wat?
  • Heb je het wel naar je zin in je baan, maar worstel je toch met de vraag ‘is dit het wel?’
  • Wil je graag een baan vinden waarin jij optimaal tot je recht komt?

Dan is Hoe vind ik de baan die bij mij past? hét boek voor jou! Je brengt aan de hand van praktische oefeningen stapsgewijs jouw unieke karaktereigenschappen, kwaliteiten, drijfveren en interesses in kaart in een persoonlijk profiel. Dit unieke profiel bevat alle bouwstenen om er achter te komen wat voor soort bedrijf, bedrijfstak en functie het beste bij jou past. Behalve nuttig is het leukste loopbaanboek voor young professionals echt iets om zelf mee aan de slag te gaan.

Praktische oefeningen die leiden tot een profiel om gevonden te worden

Heb je eenmaal helder wat voor soort baan het beste bij jou past, dan helpt deel 2 van het boek je bij het opstellen van een professioneel cv en sollicitatiebrief, je komt erachter hoe je social media en personal branding voor je kunt laten werken. Je vindt er specifieke werving- en selectiebureaus voor Young Professionals en ook het sollicitatiegesprek en het arbeidsvoorwaardengesprek komen aan bod. Na elk hoofdstuk kun je de ervaringen van andere Young Professionals lezen. Tot slot bevat de bijlage veel praktische informatie van een voorbeeld cv en sollicitatiebrief, een lijst met gespecialiseerde vacaturebanken, tot een compleet uitgewerkt voorbeeld van een persoonlijk profiel.

Otteline-Asselbergs---hoe-vind-ik-de-baan-die-bij-mij-past

Over de auteur

otteline_asselbergsOtteline Asselbergs helpt via haar praktijk Young People Coaching Young Professionals ontdekken ‘wat je belangrijk vindt in werk’. Ze begeleidt je bij het vinden van ‘de baan die echt bij je past’ door middel van individuele coaching, workshops en presentaties. Ze schreef eerder voor nrc.nl en blogt op careerwise.nl. Het beste van haar werk bundelde ze in dit boek.

Ga niet langer met tegenzin naar je werk en stel het maken van keuzes niet langer uit.

Hoe vind ik de baan die bij mij past? is voor jou als Young Professional een onmisbaar loopbaanboek om je te helpen bij het vinden van jouw droombaan!

Ga voor een baan waar jij tot je recht komt

  • Je ontvangt het boek binnen twee werkdagen per post.
  • Betaal via iDeal € 12,95 incl. verzendkosten.
  • Vul hieronder je gegevens in voor de aflevering van het boek.

Bestel het leukste loopbaanboek voor Young Professionals nu:

Helaas(!), ook de tweede druk van het boek is uitverkocht. Geef je interesse aan en we nemen vrijblijvend contact met je op zodra de derde druk beschikbaar is:


Wat anderen zeggen:

[tabby title=”Gabrielle”]

Ik kreeg het boek in handen via mijn redactiewerk voor Careerwise. Met ‘Hoe vind ik de baan die bij mij past?’ helpt schrijfster Otteline Asselbergs om een goede start op de arbeidsmarkt te maken. Al snel werd het me duidelijk dat ik dit nooit op de juiste manier heb aangepakt. Ik sla telkens de eerste en belangrijkste stap in het sollicitatieproces over: je goed oriënteren. Door middel van een aantal opdrachten vraagt Otteline me om mijn doelen specifieker in kaart brengen. ‘Wie ben ik?’, ‘wat kan ik?’ en ‘wat wil ik?’. 

Ook legt Otteline eenvoudig uit hoe ik optimaal gebruik kan maken van mijn netwerk. Het boek geeft handvatten wat ik kan doen om op positieve wijze de gewenste aandacht van werkgevers te grijpen. Ik lees hoe ik mijn cv correct opmaak en mijn sollicitatiebrief schrijf, maar ook hoe ik een sollicitatiegesprek goed kan laten slagen en hoe ik vervolgens mijn salaris,- en contractonderhandeling het beste kan aanpakken.

Voor mij geeft Otteline haar boek op vele punten nieuwe inzichten. Ik gebruik het als een soort naslagwerk. Het motiveert me om weer naar mijn droombaan op zoek te gaan en het is me een stuk helderder geworden hoe ik dit aan kan pakken. En het mooiste is nog wel dat ik ben begonnen met het schrijven van een roman, want volgens mij is dat de baan die het allerbeste bij mij past. Lees hier Gabrielle haar hele volledige reactie

Gabrielle, werkzoekend Groningen

[tabby title=”Eva”]

Hoe vind ik de baan die bij mij past voor Young Professionals is een zeer prettig boek om te lezen. precies wat je nodig hebt als je als Young Professional “zoekende” bent. Ook leuk om te lezen is een interview na ieder hoofdstuk met een Young Professional. Om het de lezer nog makkelijker te maken, vind je als afsluiting van het boek een fictief persoonlijk profiel. Ook hier weer fijn overzicht en heldere bewoordingen.

Goed geschreven Otteline! Een must voor iedere Young Professional die zoekt naar een passende functie!

Eva, beleidsmedewerker Groningen

[tabby title=”Kristof”]

Hoe vind ik een baan die bij me past” is, zoals de ondertitel het zegt, een praktisch handboek voor de Young Professional. Door de vlotte schrijfstijl en de vele “tips & tricks” is het een heel bruikbare handleiding geworden, met name vooral voor de twintiger die op zoek is naar zichzelf en de baan die daarbij het best aansluit. En wie wil dat niet?

Dat Otteline als een ervaringsdeskundige kan worden gezien in het begeleiden van pas afgestudeerde studenten én starters in hun loopbaan, blijkt uit de vele cases die in het boek zijn opgenomen. De verhalen laten zien dat dit boek niet zomaar uit één of andere theorie is ontstaan, maar perfect aansluit bij de leefwereld van de nieuwe generatie “young people”.

De bijlagen achteraan maken het geheel compleet en geven de structuur waar je misschien tijdens het lezen van het boek naar op zoek was. Heb jij al het gevoel dat je in de baan zit die bij je past? Nog niet helemaal? Dan weet je wat je te doen staat. Het boekje van Otteline Asselbergs halen, ermee aan de slag gaan en ervaren wat je dat allemaal heeft opgebracht!

Kristof De Mey, Studentencoach Gent, België

[tabby title=”Laura”]

Eens in de zoveel tijd sta ik stil bij de vraag of ik nog op de goede weg zit. De laatste keer kwam ik tot de conclusie dat de baan die ik had niet bij mij paste. Alsof ik een jas aanhad waar ik compleet was uitgebarsten. Ik voelde mij alles behalve gelukkig. Dat ongelukkige gevoel kreeg ik maar niet van mij afgeschud. Ik denk dat veel mensen het wel herkennen. Je gaat maar door, want het zal nog wel verbeteren. En ach, iedereen is weleens minder tevreden over zijn werk. Toch?

Ik werk inmiddels niet meer voor deze baas. Het boek ‘Hoe vind ik de baan die bij mij past’ heeft mij inzichten over mezelf gegeven waarvan ik het bestaan niet wist. Of misschien wel, maar ze sluimerden ergens onder de oppervlakte, wachtend op het juiste moment. Door de informatie en de oefeningen weet ik nu echt waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen. Zo kan ik nu gericht zoeken naar de baan die bij mij past. Met minder neem ik geen genoegen meer.

Laura, consultant Rotterdam

[tabbyending]

Tags: zelfkennis
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Hoe vind ik de baan die bij mij past – hét leukste loopbaanboek voor Young Professionals'?