Hou van je reis: stap 2 in ‘doen wat je wilt’

Wanneer je ruimte hebt gemaakt in je hoofd of in je agenda (zoals ik beschreef in stap 1), kan je reis beginnen. Het belangrijkste inzicht dat ik onderweg heb opgedaan, is dat je van je reis moet leren houden. Moeten ja, omdat het niet altijd voor de hand ligt.

Soms is de reis namelijk behoorlijk lastig, moeilijk, oneerlijk en gemeen. En dan heb je echt geen behoefte om nog verder in die rotheden te duiken om ervan te houden. Daarnaast zijn we ook niet echt getraind om stil te staan bij de successen. Ze te doorleven en te vieren. Want je werkt voor de successen, dus zodra ze vallen is het zoeken naar de volgende. En niemand wil een Ivo-Niehetje maken.


Ter inspiratie voor het uitbundig stil staan bij je successen: Ivo Niehe

Hou van je reis

Maar doe het toch maar, houden van je reis. Leer van de mooie momenten (ze vertellen je wat je nog veel vaker moet doen) en van je angsten en teleurstellingen (onder elke angst of teleurstelling ligt de wens hoe je het wel wilt). Om je te helpen, vind je hier een invulblad. Vul de zonnige momenten in van je afgelopen week, kijk je grootste angsten in de ogen en benoem je helden en inspiratiebronnen. Ze zijn er allemaal niet voor niets, ze bieden je inzicht in je droom en verlichten het pad.

You can do it! Sigrid_Boelens_BureauBoel

De reis is belangrijker dan de bestemming

Elk moment, elke ontmoeting en elke ontwikkeling is essentieel. Je zult zien, niet je bestemming, maar je reis gaat ertoe leiden dat je anderen wat kunt leren en geven. Had jij dit van mij aangenomen als ik zelf nog geen stap had gezet en elke dag voor een baas me aan de werkafspraken zou houden?

En als het makkelijk was geweest, had iedereen het wel gedaan. Reken er maar op dat ik flink wat tranen heb gelaten en zal laten onderweg. Maar elke keer wordt me duidelijk: hoe groter de angst, hoe dichter ik bij mijn droom kom.

Lees hier de rest van de serie “in 6 stappen naar doen wat je écht wilt”


Carrièresnelweg of Pretpad, wat kies jij?

Tags: Ambitie en succes, Carrièreswitch, De juiste keuze maken, Drijfveren, Droombaan, Droombaanreis, Ken jezelf, Keuzestress, Loopbaan, Netwerken, Oriënteren, Werkplezier en werkstress, What's next?, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Hou van je reis: stap 2 in ‘doen wat je wilt’'?