ID-Challenge 2011: ideeënwedstrijd Internationale Samenwerking

id-challenge

Heb jij een passie voor Internationale Samenwerking? Via de ID-Challenge 2011 kun je nu een eigen projectidee insturen en geld winnen om het in de praktijk te brengen. Zo kun je met jouw creativiteit een bijdrage aan een betere wereld leveren. Voorwaarde is wel dat je dat samen met anderen doet.

Voor jongeren en migranten

De ID-Challenge 2011 is een ideeënwedstrijd voor jongeren en migranten. De wedstrijd is een stimulans voor migranten om hun ideeën over ontwikkeling in hun herkomstland om te zetten in concrete, praktische en haalbare projecten. Voor jongeren die geïnteresseerd zijn in Internationale Samenwerking vormt de wedstrijd een mogelijkheid om hun ideeën op papier te zetten en ondersteuning te krijgen bij de ontwikkeling van deze ideeën.

Gouden team

Volgens de organisatie van de wedstrijd, Stichting Oikos en Stichting Mondiale Samenwerking, vormen migranten en jongeren een gouden team. “In Nederland zijn vele migranten gevestigd met kennis over en een netwerk in hun land van herkomst. Ook zijn studerende jongeren bezig met opleidingen op terreinen die voor Internationale Samenwerking interessant (kunnen) zijn. De aanwezigheid van deze groepen vormt een groot kapitaal voor de Nederlandse samenleving en biedt zowel nationaal als internationaal mogelijkheden voor maatschappelijke ontwikkeling.”

Van hulp naar ontwikkeling

Op zaterdag 10 september organiseren Oikos en SMS de workshop ‘Van hulp naar ontwikkeling’ waar je ondersteund wordt bij het schrijven van het projectplan. De training is bedoeld om inzicht te verkrijgen in het vertalen van je projectidee naar een concreet project. Hiernaast richt de trainingsbijeenkomst zich op de haalbaarheid van het idee.

Deadlines

Projecten kunnen ingediend worden tot 30 oktober 2011. Na het sluiten van de inzendtermijn wordt een shortlist gemaakt van de ingezonden projecten die het beste aan de criteria voldoen. Vervolgens worden deze projecten beoordeeld door een onafhankelijke jury.

Op 17 december 2011 worden vijf prijzen toegekend aan de beste ideeën. Kijk voor meer informatie op www.id-challenge.nl.

Tags: ,
Vraag van de maand
Ik vind het moeilijk als ik niet voldoe aan mijn eigen verwachtingen.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'ID-Challenge 2011: ideeënwedstrijd Internationale Samenwerking'?