fbpx

Iets met wiskunde en mensen

hilde-van-duijn

Hilde van Duijn (28) studeerde Technische Bestuurskunde aan de TU Delft en werkt nu als adviseur bij Royal Haskoning. Volgens Hilde begint het leuke leven pas echt na je studie. Tenminste: als je werk doet waar je lol in hebt en energie van krijgt! Hilde is genomineerd voor Young Professional of the Year 2011.

Bestuurskundig adviseur

Iets met wiskunde en mensen. Dat is wat ik wilde studeren en later ook wat ik zocht in een baan. Nogal een brede wens natuurlijk en niet bepaald een baanomschrijving uit een vacature. Vanuit mijn studie was ik al bekend met Royal Haskoning vanwege de grote projecten waar ze bij betrokken zijn, zoals de Palm Islands in Dubai. Dat dit ook een interessante werkgever zou zijn voor een bestuurskundige ontdekte ik via een vriendin. Er stond nog net niet ‘iets met wiskunde en mensen’ in de vacature, maar bestuurskundig adviseur binnen een internationaal ingenieursbureau komt zeker in de buurt.

Klimaatverandering

Sinds een paar jaar faciliteer ik kennisuitwisseling tussen waterschappers uit vijf Europese landen. Deze landen moeten allemaal hun bescherming tegen overstromingen aanpassen aan de klimaatverandering en hebben verschillende manieren om dit te organiseren en modelleren. Deelnemers uit deze vijf landen komen één à twee keer per jaar drie dagen bij elkaar. Samen met een collega faciliteer ik het gesprek tussen hen om ervoor te zorgen dat ze zoveel mogelijk van elkaar leren. Natuurlijk moet er voor deze bijeenkomsten ook veel gelezen en geregeld worden en moeten achteraf verslagen worden geschreven. Maar zodra ik voor de groep sta en zie dat de deelnemers vol nieuwe inzichten naar huis gaan, zijn ook de saaie klusjes dit helemaal waard!

Energie en plezier

Afgelopen jaar heb ik Young Coaching opgezet binnen Royal Haskoning; al onze directeuren hebben in dat kader een young professional als coach gekregen. Zo wordt het management geprikkeld en uitgedaagd door de nieuwe generatie. Voor mij het ultieme bewijs dat elk wild idee, als je ervoor gaat, een goed verhaal hebt en anderen erin gaan geloven, te realiseren is! Tijdens mijn studententijd in Delft zeiden ze altijd dat het leuke leven erop zou zitten als je eenmaal ‘burger’ bent en werkt. Daar is niks van waar. Als je doet waar je energie van krijgt en vooral de lol blijft opzoeken in je werk begint het leuke leven pas echt na je studie!

Mind the Gap

Het thema van de Young Professional of the Year verkiezing is ‘Mind the Gap’. Het belang van verbindingen tussen mensen, culturen en expertises is duidelijk. Toch komen deze er niet vanzelf. Het praat immers makkelijker met iemand met dezelfde achtergrond en kennis. Mijn werk is om mensen over de eigen grenzen heen te laten kijken. Hoe ik dat doe? Door vragen te stellen, interactieve werkvormen te gebruiken en spannende combinaties van mensen bij elkaar te zetten.

Get the Flash Playerto see this player.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Iets met wiskunde en mensen'?