Ik word niet gezien en gehoord op mijn werk, wat nu? Maak je werk zichtbaar!

ik wordt niet gezien op mijn werk - careerwise - millennials - niet gehoord

Als ik maar hard werk en goed mijn best doe, dan valt het vanzelf op. Of niet?!

Dat je gezien en gehoord wordt op je werk is in mijn ervaring enorm belangrijk, of je nu werknemer bent of ondernemer, het geldt voor elke young professional. Zelf heb ik daarin behoorlijk wat moeten overwinnen. Ik was altijd gewoon een harde werker.

Zorg dat de goeie dingen gezien en gehoord worden

Het is net als een mooi product in de winkel. Om er de aandacht naar toe te trekken en mensen te laten zien hoe mooi het product is, zal je het zichtbaar moeten maken. Je zet het in de etalage, noemt het in een (online) magazine of vestigt er op een andere manier de aandacht op. Dat mag jij dus ook doen. Je eigen zichtbaarheid vergroten, zorgen dat je gezien en gehoord wordt op je werk.

Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg toch?

Voelt dat direct ongemakkelijk? Ben jij opgegroeid met: Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg? Jezelf in de etalage zetten druist dan vast heel erg in tegen jouw gevoel. Want: jij houdt er niet van om jezelf op de borst te kloppen, toch?!

Hard werken heeft nog nooit iets opgeleverd. Zichtbare prestaties wel.

Deze uitspraak gaat dan misschien nog meer tegen je gevoel in. Toen ik het voor het eerst las dacht ik: hoezo niet? Hard werken werkt! Maar wees eens eerlijk. Werkt hard werken voor jou? Of gaat het erom dat de juiste mensen zien dat jouw werk iets oplevert?

Je kunt je te pletter werken, hele mooie dingen doen, maar als je er niemand mee helpt – er geen bijdrage mee levert – dan werk je dus puur voor jezelf. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik kan kiezen tussen keihard werken voor niemand anders dan mezelf of op met mijn billen in het zand van Bali zitten voor mezelf – dan kies ik toch echt het laatste.

Een bijdrage die gewaardeerd wordt

Ik vind het belangrijk een bijdrage te leveren, daar word ik blij van. Een bijdrage leveren aan de juiste mensen, die dit ook waarderen, daar word ik nog blijer van. Dat het gezien en gehoord wordt, mijn werk. Dat wil jij toch ook? Dus als je écht een bijdrage wilt leveren is het belangrijk dat de juiste mensen dit ook zien én waarderen. 

Hard werken heeft dus enkel effect als de juiste mensen zien dat het iets oplevert, jouw bijdrage. Een prestatie is iets waar een ander waardering voor heeft. Dus als jij met jouw werk een prestatie levert en iets bijdraagt, dan moedig ik je van harte uit: maak het zichtbaar!

Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Banner
Haal meer uit young professionals. Speciaal voor HR en leidinggevenden. Download hier >>
Tags: Ambitie en succes, De juiste keuze maken, Drijfveren, Droombaan, Ken jezelf, LinkedIn, Netwerken, Ondernemerschap, Scoor die baan, Werkplezier en werkstress, Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ik word niet gezien en gehoord op mijn werk, wat nu? Maak je werk zichtbaar!'?