fbpx

Karianne Lindenhovius Ingenieur van het Jaar 2014

Daan Bruggink, Karianne Lindenhovius en Mozafar Said streden op de Dag van de Ingenieur, om de titel Ingenieur van het Jaar 2014. Deze verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI). Hiermee wil de beroepsvereniging jong talent inspireren en de veelzijdigheid en meerwaarde van het ingenieurschap tonen. Zorgvernieuwer Karianne Lindenhovius werd als winnaar uitgeroepen en zal hiermee een jaar lang ambassadeur van de techniek zijn.

Pieter Kool draagt stokje over

Winnaar van vorig jaar Pieter Kool, Art Director 3D Design bij G-star, droeg na een jaar het stokje over aan Karianne. Zijn missie is geslaagd: het laten zien van de schoonheid van techniek. Hij schopte het met deze boodschap tot aan tafel naast Koningin Maxima. De finalisten van dit jaar vertegenwoordigen weer hele andere werkvelden. Daan heeft zijn eigen architectenbureau in biobased bouwen en Mozafar is projectmanager bij Ingenieursbureau Gemeente Rotterdam.

Winnares Karianne vertelt over haar werk (video door Careerwise – VideoExperts)

Winnares

Winnares Karianne is afgestudeerd industrieel ontwerper en zette Pontes Medical op in het UMC Utrecht. Onder haar begeleiding worden ideeën van artsen vertaald naar nieuwe technologische producten en op de markt gebracht. Om Ingenieur van het Jaar 2014 te worden, moesten de deelnemers zich in hun werk onderscheiden op de volgende drie competenties: innoverend vermogen, ondernemerschap en authenticiteit.

Karianne Lindenhovius op Careerwise
Karianne bedankt haar familie en collega’s “het lijkt net de oscars zo”

Ideeën omzetten in producten

Volgens de jury combineert Karianne innoverend vermogen met ondernemerschap en weet ze technologie te vertalen naar oplossingen met een grote maatschappelijke impact. “De essentie van ingenieur zijn, is volgens mij maatschappelijke problemen ontrafelen en daar stapsgewijs een praktische oplossing voor ontwikkelen. Mijn drijfveer is producten maken waar mensen écht iets aan hebben. Hierbij roep ik alle zorgprofessionals en ingenieurs op om hun ideeën om te zetten tot producten, vooral om de patiënt nu en in de toekomst een dienst te bewijzen.”

Tip voor jonge ingenieurs

Jonge ingenieurs raadt Karianne aan om eerst een aantal jaar écht de techniek in te duiken, de diepte in. “Dat geeft je een stevige basis en die raak je nooit meer kwijt. Zelf heb ik eerst ook drie jaar achter CAD zitten ploeteren. Daarvan heb ik nu nog steeds plezier. Ik snap dat dingen tijd kosten om te ontwikkelen. Marketeers willen altijd alles morgen klaar hebben, maar ik weet als geen ander wat wél mogelijk is.

Prijs voor rebels jong talent

Aanstormend Jong Talent Peter Madlener sluit zich hierbij aan: “Producten worden niet bedacht door CEO’s, ze ontstaan op de werkvloer.” Zelf begon hij op de LTS. Uiteindelijk studeerde hij cum laude af aan de TU Delft en heeft nu zijn eigen bedrijf waar twintig mensen werken. “Ik was nogal rebels op school en koos voor sensatie. In plaats van te blijven lassen of uitvoerder te worden ben ik uiteindelijk toch door gaan leren.

Peter Madlener - Careerwise - by Stephanie Limbeek

Rebels ben ik nog steeds. Ondernemerschap is tenslotte de YOLO variant van werken. Doordat ik op de LTS ben begonnen heb ik meer begrip hoe dingen tot stand komen. Iedereen zou op de werkvloer moeten beginnen.” Peter is blij met zijn aanmoedigingsprijs, het biedt hem de mogelijkheid om zijn netwerk uit te breiden en hij gebruikt het graag om de voordelen van zijn wat ongewone opleidingspad op de kaart te zetten.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Karianne Lindenhovius Ingenieur van het Jaar 2014'?