Op bezoek bij Leading Talent

“Je studierichting is minder belangrijk dan je persoonlijkheid, competenties en ambitie,” zegt Liselot de Jonge, Campus Recruiter bij Leading Talent, een werving- en selectiebureau voor studenten en starters in de Fast Moving Consumer Goods branche.

Leading Talent bemiddelt talentvolle starters bij A-merk en private label fabrikanten en retailers. Denk aan bekende namen als FrieslandCampina, Danone Group, Coca-Cola Enterprises, Red Bull, Innocent Drinks, Bacardi en C1000. Wij vroegen ons af: hoe bemachtig je een baan bij een A-merk en wat moet je daarvoor in huis hebben?

Midden in de Bilt staat het statige kantoor van Leading Talent. Maar schijn bedriegt: binnen heerst er een informele en gezellige sfeer.

Wat doet Leading Talent precies?

Wij verbinden hoogopgeleide, ambitieuze studenten en starters aan bedrijven in de Fast Moving Consumer Goods branche voor stages en startersfuncties. Dat begint met een uitgebreid interview, waarin we vooral kijken naar de persoon, drijfveren en motivatie. Als je voor jezelf op een rijtje hebt waar je energie van krijgt, dan kunnen we samen op zoek naar de functie en het bedrijf wat bij jou past. Dat kan een (trade) marketing functie zijn, maar we bemiddelen ook voor functies in sales, inkoop, finance en supply chain.

Wat voor soort mensen zoekt Leading Talent?

Leading Talent selecteert academici en HBO’ers op intelligentie (visie, brede kijk, initiatieven voor verbetering), energie, drive en lef. In de praktijk heb je al laten zien dat jij een ‘fast mover’ bent door stages, projecten, baantjes in de horeca of supermarkt of een eigen onderneming. Daarnaast moet je commercieel en analytisch zijn. Je hebt uitstekende sociale vaardigheden, ambitie en gedrevenheid om succes te behalen. Je kent je eigen krachten en weet die op de juiste wijze in te zetten.

leading-talent-de-keuken-winnaars
Winnaars van ‘De keuken’, een loopbaanprogramma voor starters

Wat bedoel je met ‘je kent je eigen krachten’?

Door je activiteiten naast je studie heb jij ontdekt waar je goed in bent en wat je energie geeft. Je bent op zoek gegaan naar mogelijkheden om je te ontwikkelen en hebt geleerd van je ervaringen. Samenwerken met andere studenten in bijvoorbeeld een commissie of bestuur kan hierbij helpen. Vraag regelmatig om feedback aan de mensen waarmee je werkt en blijf jezelf constant ontwikkelen. Op die manier kom je er achter waarom een bedrijf jou nodig heeft en kan je de recruiter overtuigen.

Hoe weet je als starter of de FMCG-wereld wel iets voor je is?

Als jij beschikt over de juiste vaardigheden, altijd geïnteresseerd bent geweest in de wereld van Fast Moving Consumer Goods en wilt werken met producten die je dagelijks tegenkomt op de winkelvloer.

En als ik nog niet precies weet wat ik wil?

Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Door middel van persoonlijke begeleiding bepalen we samen met jou welk type organisatie bij je past. Daarvoor moet je natuurlijk wel voldoen aan ons profiel: intelligent, commercieel en analytisch sterk, energie, etc. Voldoe je aan deze criteria? Dan zoeken wij een functie die aansluit bij jouw ambitie en talent. Daarnaast dragen we bij aan je persoonlijke ontwikkeling. Via ‘De Keuken’ bijvoorbeeld. Dat is een jaarprogramma waarbij we starters en young professionals een jaar lang begeleiden.

Hoe gaat het solliciteren via Leading Talent in zijn werk?

Na je aanmelding wordt er een eerste selectie gedaan op basis van je CV en motivatie. Naar aanleiding daarvan vindt er een telefonisch interview plaats. Wanneer dit goed uitpakt volgt een gesprek met onze consultants en een capaciteiten test. Op basis van deze informatie bepalen we samen met jou de passende organisatie en de functie die aansluit bij jouw ambitie en talent.

Kijk hier voor meer informatie over Leading Talent

Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Op bezoek bij Leading Talent'?