Klanten helpen met uitdagingen

jt

Jolande Timmerman (30) werkt sinds 2006 als Accountmanager bij Sogeti, een grote ICT-dienstverlener met internationaal hoofdkantoor in Parijs. Jolande studeerde HEAO Communicatie en Sociologie in Groningen. Momenteel is ze genomineerd voor ‘Young Professional of the Year 2010’.

Adviseren van klanten

Ik ben als Accountmanager verantwoordelijk voor een eigen klantportfolio in de branche Finance. Mijn werkzaamheden bestaan uit het achterhalen van de klantbehoefte en het adviseren van klanten op het gebied van IT oplossingen. Enerzijds help ik mijn klanten om met behulp van IT hun probleem op te lossen door middel van een project of op basis van detachering, en aan de andere kant help ik professionals aan een leuke en uitdagende opdracht. Uiteraard blijf ik betrokken bij deze klanten om zo de voortgang van het project te monitoren, de professionals te begeleiden en nieuwe kansen te spotten!

Hoe ik bij Sogeti terecht kwam

Vier jaar geleden ben ik via een vriendin in contact gekomen met Sogeti. Ik had inmiddels een jaar werkervaring opgedaan, maar had nog niet gevonden wat ik zocht in een baan. Mijn vriendin attendeerde me op de mogelijkheden die Sogeti biedt en tijdens het sollicitatiegesprek kwamen deze aan de orde. De klik was er en ik ben kort daarna gestart als Young Professional.

Vakmanschap, passie, plezier en resultaat

Sogeti is een heel menselijk bedrijf, waar vertrouwen, vakmanschap, passie, plezier en resultaat belangrijk wordt gevonden. Dat past bij mij. Er zijn veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en te groeien, maar deze kansen moet je zelf pakken en verzilveren. Ik vind het prettig om op deze wijze mijn carrière te kunnen vormen en in te vullen. Daarnaast is het erg prettig om met gelijkgestemde collega’s te werken. Binnen het netwerk van professionals van Sogeti is er altijd wel iemand die je verder wil helpen.

Lijntjes met elkaar verbinden

Het leukste vind ik om een relatie op te bouwen met een klant en van daaruit deze klant te helpen met zijn uitdagingen. Om de juiste en passende oplossing te vinden, schakel ik veel met mijn vakinhoudelijke collega’s, waarbij ik de lijntjes verbind. Als uiteindelijk alles samenkomt, dat wil zeggen het probleem van de klant is duidelijk, de oplossing vanuit Sogeti past en de juiste professional(s) zijn gevonden om de opdracht uit te voeren, dan voel ik me voldaan! De inspiratie haal ik uit de collega’s om me heen, samen maak je het succes.

Energie van samenwerken

Het meest trots ben ik op de waardering die ik krijg voor mijn werk. Ik krijg energie van het samenwerken en ben ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen kwaliteiten heeft die je optimaal moet benutten. Mijn werkwijze is dan ook de juiste mensen met elkaar verbinden, waarbij ik de regisseur ben. Mijn open en toegankelijk houding maakt dat ik het vertrouwen van klant en collega weet te winnen en voor het gezamenlijk beste resultaat ga. Deze werkwijze resulteert in zakelijk succes maar het meest trots ben ik erop dat ik persoonlijk wordt gewaardeerd om mijn werkwijze. Ik voel me dan ook erg gevlijd dat ik binnen Sogeti ben verkozen tot Young Professional van het jaar.

Change the Game

‘Change the Game, het onderwerp van de Young Professional of the Year verkiezing, staat centraal in mijn leven, zowel privé als zakelijk. Ik ben niet bang voor verandering en ga met een positieve instelling vol enthousiasme een uitdaging aan. Daarnaast wordt ik binnenkort moeder wat ook een groot avontuur is. Als accountmanager in de financiële sector heb ik het afgelopen jaar voldoende uitdaging gehad in de moeilijke en veranderde markt. Door mijn positieve instelling, energie en daadkracht is het mij gelukt succes te behalen.

Hiervoor is creativiteit een must. Daarnaast kan en wil ik succes niet alleen behalen. Mijn energie haal ik uit interactie met collega’s. Door een juist samenspel met de klant en de professional behaal ik mijn doel. Het is dan ook een compliment om door mijn collega’s te worden gekozen tot Young Professional van Sogeti en natuurlijk wil ik nu ook de landelijke titel veroveren!

Tags: Consultancy, Future Leaders, ICT, Young Professional of the Year
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Klanten helpen met uitdagingen'?