Leren van jouw rolmodellen

Mark van Cittert

Mark van Cittert (26) studeerde Bedrijfskunde en werkt sinds 2007 als projectleider bij Sogeti. Voor zijn werk zet hij graag een stapje extra omdat hij verder wil groeien. Momenteel is hij genomineerd als Young Professional of the Year!

Detacheren om ervaring op te doen

Na mijn afstuderen wilde ik graag ervaring opdoen in verschillende organisaties en situaties. Om als projectmedewerker steeds ergens anders gedetacheerd te worden leek mij dus ideaal. In een paar jaar tijd heb ik al meerdere grote bedrijven in uiteenlopende branches van binnen gezien. Door het uitgebreide opleidingsaanbod binnen Sogeti heb ik mijzelf daarnaast snel kunnen ontwikkelen tot projectleider.

Andere branche, zelfde vaardigheden

Voordat ik aan mijn huidige functie als Senior Program Management Officer begon, was ik werkzaam binnen een groot migratieprogramma bij de ABN Amro Bank. Ik heb daarbij veel vaardigheden opgedaan zoals bijvoorbeeld het werken met strakke deadlines. Hoewel het bij een bank een tikje formeler gaat, heb ik er ook veel aan binnen het retail bedrijf waar ik momenteel zit.

Geen vaste werkplek

Sinds februari ben ik ingezet als Program Management Officer bij Ahold in Zaandam. Ik werk op vier verschillende programma’s. Het eerste programma is de implementatie van een softwarepakket voor vastgoed.

MuurMark copy

De muur van onze projectkamer geeft aan hoe creatief hier gewerkt wordt! Daarnaast werk ik mee aan een ‘IT voor IT’ programma, waarin veel kleinere IT projecten geclusterd zijn. Ook ben ik werkzaam in een E-Commerce programma, en last but not least: Het inrichten van een nieuw distributiecentrum dat weer samenhangt met dat E-Commerce programma. Mijn werkplek wisselt zodoende regelmatig. Momenteel werk ik bijvoorbeeld zowel op het kantoor in Zaandam als het nieuwe distributiecentrum en hebben de programma’s zelfs een internationale oriëntatie.

Flexibiliteit kent geen tijd

Mijn zorg is dat de financiën van de programma’s accuraat zijn. Ook neem ik werk uit handen van stuurgroepen, programmamanagers en projectleiders. Met name op het gebied van rapportages en contacten met leveranciers. Doordat ik voor meerdere programma’s werk, moet ik mezelf flexibel opstellen. Bijvoorbeeld door in de avonduren input voor een rapportage te consolideren. Het gebeurt in zo’n geval zelfs wel eens dat ik een deadline van bijvoorbeeld 23:59 meekrijg terwijl ik de volgende ochtend weer vroeg aan de slag moet voor een ander project. Voor mij hoort deze flexibiliteit erbij. De opdracht bij Ahold biedt mij tenslotte de mogelijkheid om in één klap van alles te leren over E-Commerce -, Real Estate – en de Retail sector. En mocht het me toch een keer te veel worden dan heb ik geleerd om dat te communiceren en prioriteiten te stellen.

Leerzaam en uitdagend

Ik zou mijn werkdag in 2 woorden omschrijven als : leerzaam & uitdagend. Ik begin ’s ochtends vroeg met het beantwoorden van mijn mail en het uitzetten van acties en verzoeken om informatie. Daarna rijd ik naar kantoor en begin ik afhankelijk van de dag aan 1 van mijn 4 programma’s. Tussendoor komen er nog spoedopdrachten en verzoeken langs. Tot een uur of 17.30/18.00 uur ben ik op kantoor bij de opdrachtgever. Daarna rijd ik naar huis en ga ik sporten, studeren of ontspannen. ’s Avonds om 22.30 klap ik meestal mijn laptop nog even open en bereid me voor op de volgende dag.

Doe meer dan je gevraagd wordt

Ik ben trots op hetgeen ik tot nu toe bereikt heb. En toch is dit nog lang niet genoeg voor mij. Ik wil graag doorgroeien naar een senior projectmanagement rol en van daaruit richting het programmamanagement. Voor mensen die net als ik projectleider willen worden, is mijn advies om meer te doen dan je gevraagd wordt. Werk net als ik harder en efficiënter en stel je leergierig en behulpzaam op. Zelf heb ik hierdoor veel geleerd van mensen die de rol hadden die ik ambieerde. Dit blijf ik doen, ik maak graag gebruik van al hun ervaring!

Mijn aanpak voor de verkiezing

Naast mijn werk voor Sogeti doe ik mee aan de Young Professional of the Year verkiezing. Stem hier op mij en lees via mijn website en Twitter hoe ik omga met het thema van dit jaar ‘Dromen, Durven, Doen’. Ook lees je daar wat ik de komende tijd nog van plan ben en hoe de trefwoorden “ondernemerschap” en “lef” op mij van toepassing zijn.

Vragen? Mail mij dan op Mark.van.Cittert@Sogeti.nl of via mijn Twitter @MarkvanCittert

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Leren van jouw rolmodellen'?