Af en toe gewoon gaan!

Roxanne Schrama (27) werkt tot eind deze maand als Communicatie- en beleidsadviseur bij de Gemeente Haarlemmermeer. Volgende maand maakt ze een overstap naar Human Resource Management. Roxanne is genomineerd voor de titel Jonge Ambtenaar van het Jaar 2012.

Groeten uit Costa Rica

En daar ga je dan, hangend aan een kabel van 700 meter, van bergtop naar bergtop. Vier dagen geleden ging ik tokkelen in de bergen van Monteverde, Costa Rica. Wat dat met mijn carrière te maken heeft? Nou, eigenlijk alles! Carrière is meer dan inhoud. Carrière bestaat vaak uit keuzes maken, keuzes maken, keuzes maken. Zeker in het begin. En vind dan maar eens uit welke keuze je moet, wilt of ‘hoort’ te maken. Ik ben erachter gekomen dat je lang kunt wachten voor je het helemaal zeker weet, en dat je daarom ook af en toe maar gewoon moet gaan. Net als die tokkelbaan van 700 meter, waarvan je ook nooit 100% zeker weet of hij helemaal veilig is. Even spannend, maar ik kan je vertellen, de ervaring is het waard!

roxanne-schrama-costa-rica
Whoeaaaa….

Passie voor mensen

Jong zijn betekent dat je de vrijheid hebt om te bewegen. Ik heb de keuze gemaakt om binnen de gemeente Haarlemmermeer iets anders te gaan doen. Op 1 februari switch ik van communicatie- en beleidsadviseur naar adviseur Human Resources. Om datgene te gaan doen waarvan mijn hart sneller gaat kloppen. Mensen zo effectief mogelijk laten zijn in een organisatie.

Effectiviteit en de overheid… dat zijn geen woorden die je vaak tegelijk hoort. Tot nu toe heb ik in mijn werk bij de gemeente de ruimte gehad om de dingen op te pakken die ik leuk vind. Ruimte die je niet alleen moet krijgen, maar mijn inziens ook moet pakken! Deze ruimte heeft tot gevolg dat je dingen doet die je leuk vind en waarvan je energie krijgt. Meer energie en daardoor meer effectiviteit!

Naar een effectievere overheid!

Momenteel ben ik in de race voor Jonge Ambtenaar van het Jaar. Blij verrast dat ik tot de finalisten behoor en vol enthousiasme om ervoor te gaan! Vanuit de rol van mogelijk Jonge Ambtenaar van het Jaar wil ik ambtenaren aansporen en enthousiasmeren om die dingen op te pakken waarvan zij energie krijgen. Zo wordt je werk leuker en krijgen we een effectievere overheid. Mocht ik het worden, dan wil ik dus vooral op zoek gaan naar manieren om ambtenaren meer lol en effectiviteit in hun werk te geven en hierin een voortrekkersrol vervullen!

Keuzes maken dus! Ik hang in mijn carrière nu tussen twee bergtoppen, op weg naar een nieuw avontuur. Wanneer vlieg jij naar de volgende bergtop?

Tags: Young Professional
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Af en toe gewoon gaan!'?