fbpx

Meer verdienen en minder werken: hoe word ik succesvoller in mijn werk?

succesvoller in mijn werk
  • Wereldwijd voelt 80% van de werknemers zich ontevreden bij hun werk.
  • Gemiddeld spenderen we 90.000 uren van ons leven aan werken
  • In Japan sterven jaarlijks 10.000 werknemers op het werk ten gevolge van zware werkweken van 60-70 uur*

Werk heeft veel impact op hoe we ons voelen in ons leven. Daarom is het belangrijk dat je het naar je zin hebt op je werk en dat je voelt dat je een bijdrage levert. Dat je wordt gewaardeerd en je succesvol voelt. Dus hoe doe je dat; succesvoller worden op je werk?

‘Ik heb het zo druk’

Ongeveer de meest gehoorde klacht is tegenwoordig: een bijdrage levert, ik heb nergens tijd voor. Om meer succes te kunnen boeken is het belangrijk om te onderzoeken waar je nu zo druk mee bent? Wat doe je de hele dag? Is dat de meest effectieve besteding van jouw tijd?

Wat zorgt ervoor dat jij een bijdrage levert?

Houd voor jezelf eens een aantal dagen bij wat je gedurende een ‘gemiddelde’ dag doet. Schrijf op waar je mee bezig bent geweest, en houd de tijd die jij eraan besteed hebt bij. Als je dat overzicht hebt, bekijk dan eens wat het meeste resultaat oplevert. Wat zorgt ervoor dat ik een bijdrage lever? Welke activiteiten hebben de grootste impact op wat ik wil bereiken?

Focus op de juiste werkzaamheden

Dat zijn de taken waarop jij je moet focussen. Meer doen van wat impact maakt, levert resultaat op. Zorgt ervoor dat jouw bijdrage toeneemt.

Welke definitie van succes jij ook gebruikt, jouw succes neemt hierdoor toe. Dit zijn de werkzaamheden waarop jij jouw focus legt. Hier ga je meer van doen. Uiteraard is blijven evalueren wel van belang. Zo houd je in de gaten of deze werkzaamheden nog steeds de hoogste bijdrage oplevert.

Laat sommige taken los

Denk niet dat dit betekent dat je hierdoor (nog) harder moet gaan werken. Of dat je dit er ‘zomaar’ bij moet gaan doen. Dat is niet het idee. Het draait om efficiënt inzetten van jouw tijd en jouw tijd beter besteden. Daardoor is belangrijk om andere taken los te laten. Denk aan: taken die je (tijdelijk) hebt over genomen van een collega. Taken die je doet maar die niet bij jouw rol horen. Of het inefficiënt uitvoeren van werkzaamheden.

Het uiteindelijke doel: meer lol in je werk

Als jij een grotere bijdrage kunt leveren, dan zal dit een hoger resultaat generen. Dan ben je succesvoller in je werk, wat ervoor zorgt dat je eerder een salarisverhoging of een promotie krijgt. Maar het allerbelangrijkste is dat je meer lol krijgt in je werk. Want alleen als je lol hebt in wat je doet gaat die salarisverhoging echt tellen.

Een grotere bijdrage = werkgeluk = succesvoller in je werk

Levert die grotere bijdrage geen verhoogd werkgeluk op? Dan is het goed om eens te overleggen met een loopbaancoach. Waarschijnlijk wordt het dan tijd om uit te kijken naar een andere baan. Een baan waarin jij wel meer werkgeluk ervaart door het leveren van een bijdrage.

*) bron https://www.vacature.com

Tags: , , , , ,
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Meer verdienen en minder werken: hoe word ik succesvoller in mijn werk?'?