Mensen en hun drijfveren

saskia-in-t-veld

Saskia in ’t Veld (30) studeerde Personeel en Arbeid aan de hogeschool van Nijmegen en werkt nu als Consultant High Performance Organization. Saskia is namens Essent genomineerd voor Young Professional of the Year 2011.

Grip op drijfveren

Mijn passie is mensen en hun drijfveren. Des te belangrijker om ook grip te hebben op mijn eigen drijfveren. Vanuit mijn vorige baan als HR adviseur, wilde ik mij meer in de breedte ontwikkelen en ben daarom voor het management traineeship gegaan. Nu ben ik organisatiebreed verantwoordelijk voor het leiderschapsprogramma binnen Essent.

Sturing geven aan Essent

Als programmamanager krijg ik de kans om de organisatie de juiste richting op te navigeren. Erg gaaf en leerzaam om op strategisch, boardniveau, maar ook op individueel- en groepsniveau mee te werken en te denken! De combinatie is fantastisch, omdat ik verbindingen kan leggen.

Trainingen

Hoe een gemiddelde dag er voor mij uitziet? De afgelopen twee weken heb ik 5 van de 10 dagen training gegeven. Ik stimuleer “eigen verantwoordelijkheid” door mensen een spiegel voor te houden. Tijdens het doen van de trainingen blijft er natuurlijk ander werk op mijn bureau liggen, maar ik zie het als een uitdaging om meerdere ballen in de lucht te houden. Ik weet van mezelf dat ik me anders ga vervelen, dus dit is een uitstekende situatie voor mij.

Goed is goed genoeg

Maar het is ook een drukke baan en ik wil graag alles goed doen. Een “kwaal” waar we als ambitieuze jongeren allemaal mee te kampen hebben als je het mij vraagt. Het draait om keuzes maken en jezelf met focus richten op wat echt belangrijk is. Ik zeg: leer dat 80% ook goed is, want dan zit je waarschijnlijk alsnog op 120%. Dit is in ieder geval een les die ik mijzelf geleerd heb. Belangrijk is om gewoon dichtbij jezelf te blijven, immers authenticiteit wordt gewaardeerd. Je ziet liever een mens dan een robot voor een groep staan toch? Zelf blijf ik authentiek door dagelijks bewust naar mijn eigen gevoel en gedachten te luisteren. Deze te ventileren om hiermee mezelf, anderen en Essent op een hoger plan te krijgen. Klagen doe je maar thuis.

Loslaten

Zondag was ik tijdens een wijnproeverij in gedachten even helemaal terug bij mijn zomervakantie in Italië. Heerlijk! Met m’n vrienden en een wijntje realiseerde ik mij hoe goed het is om zaken in perspectief te plaatsen, dingen los te laten. Dan heb je immers twee handen vrij om de toekomst aan te grijpen!

En hoe mijn toekomst eruit ziet? Tijdens mijn management traineeship heb ik leidinggevende ervaring opgedaan en wil dit na deze baan verder uitbouwen. Ik werk nu als consultant op organisatieadviesvlak en wil dit nu wel eens zelf uitoefenen. Ik hoop dat ik ook dan de gedachte van “loslaten” kan vasthouden.
..

Get the Flash Playerto see this player.

Tags: Consultancy, Young Professional of the Year
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Mensen en hun drijfveren'?