World's Most Admired Companies 2010

apple

Wat zijn de meest gerespecteerde bedrijven wereldwijd? CNNMoney.com / FORTUNE hebben hun 2010 lijst van World’s Most Admired Companies uitgebracht en Apple staat dit jaar voor de derde keer op rij bovenaan de lijst. Kortom, Steve Jobs did it again.

De lijst komt tot stand door een enquête onder bestuurders, directeuren en analisten van 667 bedrijven uit 33 landen. Shell en TNT zijn de enige twee Nederlandse bedrijven opgenomen in het overzicht.

Top 10 Most Admired Companies 2010

  1. Apple
  2. Google
  3. Berkshire Hathaway
  4. Johnson & Johnson
  5. Amazon.com
  6. Procter & Gamble
  7. Toyota Motor
  8. Goldman Sachs
  9. Wal-Mart
  10. Coca-Cola

Andere bedrijven in de lijst zijn onder meer: Microsoft (11), IBM (15), Cisco Systems (20), Nestlé (24) en L’Oréal (44). Kijk hier voor een compleet overzicht van de top 50.

worlds-most-admired-companies

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'World's Most Admired Companies 2010'?