MVOwise: Unilever, Imtech en Akzo

Ben & Jerry's

Zet je talent in voor een betere wereld. In de rubriek MVOwise houden we je op de hoogte van ontwikkelingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzame werkgevers. Met deze week: Fairtrade bij Unilever, een duurzaam energieproject van Imtech en TNO voor Schiphol en ontwikkelingshulp aan India door AkzoNobel.

Unilever: Ben & Jerry’s 100% Fairtrade

In 2006 was Ben & Jerry’s al het eerste ijsmerk dat Fairtrade gecertificeerde ingrediënten gebruikte, maar ook nu lopen zij voorop door het hele assortiment te voorzien van een keurmerk voor Fairtrade. Doordat Ben & Jerry’s een ‘eerlijke’ prijs betaalt, zijn boeren in ontwikkelingslanden in staat om hun gezin en omgeving te voorzien in basisbehoeften als gezondheidszorg, scholing en veilige huisvesting. Unilever won onlangs nog de award  ‘Meest Maatschappelijk Betrokken Werkgever‘.

Duurzame Energiecentrale Schiphol

Technische dienstverlener Imtech, gaat samen met de kennisinstituten van het TNO, de TU Delft en WUR voor Schiphol een Energy Service Company (ESCO) opzetten. Het bedrijf moet een reusachtige energiecentrale gaan vormen, waarin verschillende duurzame technologieën worden ontwikkeld. Schiphol wil in 2020 20% van haar energie zelf opwekken.

AkzoNobel en World Food Pogramme

In samenwerking met het WFP introduceert AkzoNobel een twee jaar durend project dat gericht is op vermindering van ijzergebrek bij meer dan 100.000 inwoners van de Indiase deelstaat Madhya Pradesh. “Wij vinden het belangrijk om onze bijdrage te leveren aan de oplossing van het wereldwijde probleem van ijzergebrek, dat speciaal in India verspreid is,” aldus de Director of Sustainability van AkzoNobel. Volgens schattingen sterven wereldwijd meer dan 60.000 kinderen bij hun geboorte door het gebrek aan ijzer.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'MVOwise: Unilever, Imtech en Akzo'?