fbpx

MVOwise: Alliander en ABN AMRO

green

Zet je talent in voor een betere wereld. In de rubriek MVOwise houden we je op de hoogte van duurzame werkgevers en projecten. Met deze week: Alliander neemt het initiatief voor een groene kantoren competitie en ABN AMRO wint de European Employee Volunteering Award 2011.

Alliander: Groene kantorenwedstrijd

Wat gebeurt er als je consumenten en werknemers laat bepalen welke mvo-projecten een bedrijf gaat initiëren? Dan krijg je de Groene kantorenwedstrijd die vorige maand door Alliander en consumentenplatform Nudge is gelanceerd. De top 20 managers van Alliander hadden met een video-pitch drie groene ideeën aan werknemers en Nudgers gepresenteerd, waarbij de competitie de meeste stemmen kreeg. Werknemers gaan hiermee zelf een impuls aan het verduurzamen van het kantoor geven. Het doel is om het jaar 2011 af te sluiten met minimaal 100 deelnemende bedrijven uit heel Nederland. Meedoen met jouw collega’s? Stuur een mail naar kantorenwedstrijd@alliander.com.

green-office-by-kelly-cookson-on-flickr
Green Office by Kelly Cookson

ABN AMRO: European Employee Award 2011

ABN AMRO werd vorige maand de Nederlandse winnaar van de European Employee Volunteering Award. Koken op een zorgboerderij en sollicitatietrainingen voor kansloze jongeren: steeds meer bedrijven geven werknemers de kans om vrijwilligerswerk te doen ‘in de baas z’n tijd’. Werknemers van ABN AMRO zetten zich via verschillende projecten in voor maatschappelijke doelen, zoals het lesgeven op basisscholen en het coachen van startende ondernemers. “Het mes snijdt bij ABN AMRO aan twee kanten: ontwikkeling van medewerkers én het coachen van jongeren en micro-ondernemers,” aldus Eerde de Swart van MVO Nederland.

abn-armo-foundation

Tags:
Whitepaper
Millennials & Werk - Careerwise whitepaper op basis van Young Professional Onderzoek - download gratis - Download hier - Homepage
Gerelateerd

Bekijk ook

Menu