fbpx

Newsweek Green Rankings

greenest-big-companies

IBM is volgens Newsweek de meest duurzame werkgever ter wereld. Het technologieconcern werkt niet alleen actief aan het reduceren van haar eigen CO2-uitstoot, maar is ook als adviseur betrokken bij een groot aantal groene projecten, zoals het reduceren van de verkeersdrukte in Singapore en Stockholm.

De Newsweek Green Rankings zijn opgesteld aan de hand van drie criteria: Environmental Impact Score (EIS), Green Policies Score (GPS) en Reputation Survey Score (RSS). ING komt daarbij als beste Nederlandse werkgever uit de bus. Unilever en Shell volgen op een 65e en 88e plaats.

Green Rankins Global Top 10

  1. IBM
  2. Hewlett-Packard
  3. Johnson & Johnson
  4. Sony
  5. GlaxoSmithKline
  6. Novartis
  7. Deutsche Telekom
  8. Panasonic
  9. HSBC Holdings
  10. Toshiba

Verder staan in de lijst: Vodafone (11), ING Groep (15), Pfizer (20), Microsoft (23), Axa (30), Siemens (32), Sanofi Aventis (42), Procter & Gamble (51), Unilever (65), GDF Suez (68), Exxon Mobil (70), AB InBev (85), PepsiCo (87), Shell (88), E.ON (93) en Nestlé (97). Kijk hier voor het complete overzicht met duurzame werkgevers.

IBM: Smarter traffic systems create better cities

Duurzame werkgevers

Voor meer informatie over ‘duurzame werkgevers’: Dow Jones Sustainability Index, Global 100 Most Sustainable Companies.

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Newsweek Green Rankings'?