Niet lullen maar poetsen

Ilse  Marsman

Ilse Marsman studeerde Internationale Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2008 startte ze bij Essent, waar ze het Management Traineeship voltooide. Inmiddels is ze Senior Consultant en genomineerd voor de Young Professional of the Year Award!

Stoffig en Saai

“Jij? Naar een energiebedrijf?” Dat was de meest voorkomende reactie toen ik ruim 4 jaar geleden aankondigde dat ik voor Essent ging werken. Stoffig en saai, dat was het vooroordeel. Ikzelf had ook niet verwacht dat mijn keuze zou vallen op een ‘oud’ overheidsbedrijf. Ik vond de snelle jongens – de ‘Heinekens en Unilevers’ van deze wereld – eigenlijk veel interessanter. De ontwikkelmogelijkheden binnen het Management Traineeship en bedrijfscultuur binnen Essent spraken me echter wél aan. Eenmaal binnen was ik verkocht; ook dankzij het product en de bedrijfstak. Geloof me, het is geen ambtenarenclub meer. Het is een bedrijf met indrukwekkende commerciële doelstellingen, actief in een branche die voor interessante uitdagingen staat.

De commerciële challenge van een energiebedrijf

Essent participeert in de hele energiewaardeketen en is grofweg op te splitsen in twee clusters: Technisch en Commercieel. Zelf heb ik een commerciële achtergrond en vanuit RWE Consulting ben ik dan ook veelal actief in het Commerciële Cluster; op dit moment specifiek binnen Business-to-Consumer (B2C). De uitdaging van deze afdeling ligt vooral in het denken vanuit de klant en inspelen op individuele wensen en behoeften. Dat klinkt heel logisch anno 2012, maar is een hele omschakeling voor een bedrijf dat nog niet zo heel lang geleden dacht in EAN-codes (aansluitingen) in plaats van klanten. Energiezaken moeten simpel en persoonlijk gemaakt worden. Lange tijd hebben wij gedacht en bepaald voor onze klanten, nu moeten we de klant laten bepalen. Het is dan ook mijn droom om dit tij te laten keren en van energie een high interest product te maken dat voor iedereen begrijpelijk is.

Groots durven dromen en handelen

Ik onderscheid mijzelf binnen Essent door het stellen van ambitieuze doelen (groots durven dromen) die ik door middel van mijn nuchtere mentaliteit probeer te bereiken (groots durven handelen). Niet lullen, maar poetsen; dat is de aanpak waar ik in geloof. Een voortrekkersrol pakken in verandertrajecten, dat is wat ik concreet doe. Gefocust complexe veranderingen doorvoeren; niet loslaten totdat het resultaat er is; mensen coachen om hun business anders te besturen. Ik krijg energie van het onmogelijke mogelijk maken. Geloven dat iets kan als je maar wilt. En daarmee hoop ik Essent nog heel wat jaren vooruit te brengen.

Young Professional of the Year

Ik vind het een enorme eer om Essent te mogen vertegenwoordigen in de landelijke verkiezing. Uitdagend, leerzaam en bovenal ook erg leuk om met 19 sterke kandidaten de strijd aan te gaan. Uiteraard ga ik voor de winst en kan ik elke stem gebruiken. Stem hier op mij of volg mij via twitter.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags: , , ,
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Niet lullen maar poetsen'?