Stèphanie Gosink behaalde in 2008 haar bachelor MBRT (Medisch Beeldvormende Radiotherapeutische Technieken) en in 2010 haar master Health Science aan de VU.
Vrolijk naar mijn werk
Alweer zes maanden fiets ik elke ochtend vrolijk tussen de weilanden door naar mijn werk als congresmanager in Zeist. Dat zijn de momenten waarop bij mij de beste ideeën komen: potentiële sprekers, nieuwe congressen en wat ik ’s avonds eens zal gaan koken.
Ik was er klaar mee
Eind 2014 zag mijn dagbesteding er nog heel anders uit. Ik zat vrijwillig thuis, want ik had immers zelf mijn baan opgezegd. Het werk als consultant in de medicatiemanagementsoftware was niet wat ik ervan had verwacht. De werkdagen waren lang, de salarisbetaling problematisch en ik werd niet goed ingewerkt. Daar stond ik weer, voor ruim twintig artsen, met mijn mond vol tanden. Ik was er klaar mee!
De tijd van accepteren en solliciteren
Ik moest er best wel even aan wennen dat ik de handdoek in de ring had gegooid, het voelde of ik had gefaald. Gelukkig heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze. Van het solliciteren en voeren van sollicitatiegesprekken kreeg ik nieuwe energie. Toen zag ik de vacature voor congresmanager in de zorg en dacht: dat is de baan voor mij!
Mijn werk nu
Bij Medilex, een onafhankelijke congresorganisatie die studiedagen op het gebied van zorg, welzijn, detentie en gemeenten organiseert, gaat het er heel anders aan toe. Ik heb leuke, kundige collega’s, hoge verwachtingen en ik kan zelf bepalen welk onderwerp ik oppak om een studiedag over te organiseren. Een voorbeeld van een werkdag: mailings maken en versturen om een studiedag over euthanasie in de psychiatrie onder de aandacht te brengen, verschillende sprekers bellen voor mijn studiedag over ondervoede patiënten en teksten bijschaven voor het programma. Verder af en toe de telefoon opnemen en wat mailtjes beantwoorden. Een drukke dag waar te weinig uren in zitten, maar de belangrijkste zaken zijn gedaan. Ik kan dus met een tevreden gevoel weer op de fiets stappen.
Congresmanager word je niet zomaar
Deze omslag is niet vanzelf gekomen. Nadat ik gesolliciteerd had, begon een uitgebreide sollicitatieprocedure met drie rondes. De eerste was een kennismakingsronde, tegelijk met vier andere kandidaten. Deze ronde duurde twee uur en bestond uit twee korte persoonlijke gesprekken gericht op mijn cv en motivatie. In afwachting van de gesprekken konden we gezellig kletsen aan de lunchtafel en zo had ik in één dag alle congresmanagers ontmoet.
Conceptcongres
Daarna volgde de tweede gespreksronde, die bestond uit het presenteren van een opdracht. Voor deze opdracht moest ik een conceptcongres ontwikkelen en presenteren, bestaande uit een programma met sprekers, een marketingplan, een voorbeeldmailing naar de doelgroep en een kostenverantwoording. Na deze presentatie waren er jammer genoeg twijfels. We maakten de afspraak dat ik opnieuw langs zou komen als er geen geschikte kandidaat was.
Tweede kans
Tijdens mijn vakantie in Nieuw Zeeland bleef Medilex in mijn hoofd zitten. Na een week heb ik gemaild dat deze baan toch écht iets voor mij was. Er was inmiddels een nieuwe sollicitatieprocedure gestart, maar ik mocht zeker langskomen als ik terug was. Tijdens mijn overstap in Hong Kong las ik de e-mail over mijn derde gesprek, dat de volgende dag zou plaatsvinden. Ik kreeg de vraag om ter voorbereiding drie mogelijke congresthema’s te bedenken. De rest van de terugreis was ik hier zoet mee.
Goed nieuws
De volgende dag had ik het gesprek. Het eerste half uur van het gesprek liep goed, maar daarna deed de jetlag zijn intrede. Ik kon geen fatsoenlijke zin meer formuleren. Mijn toekomstige collega’s begrepen gelukkig dat het de vermoeidheid moest zijn. Bizar om te merken hoe energieslurpend zo’n sollicitatiegesprek is. Gelukkig werd ik daarna gebeld met positief nieuws. En nu fiets ik dus weer dagelijks vrolijk naar mijn werk.
Waag de sprong
Wat ik van mijn overstap geleerd heb: blijf jezelf ontwikkelen en ontdekken en wees niet bang om de sprong te wagen. Maar vooral, blijf niet te lang zitten als je met lood in je schoenen naar je werk gaat. Beter een einde met pijn, dan pijn zonder einde.