fbpx

Ontdekken wat ik zoek in een baan

Tom Disveld, Vodafone

Tom Disveld (25) werkt sinds september 2009 bij Vodafone. Hij startte als Discover Trainee op de afdeling Customer Management en is daar per 1 augustus 2010 werkzaam als Proces Manager. Hij studeerde Bedrijfswetenschappen met Masters in Health Care Management & Strategy.

Mijn gevloek terug betalen

Toen ik vorig jaar solliciteerde bij Vodafone wist ik eerlijk gezegd niet of het de juiste keuze was. Vodafone stond voor mij voor innovatie en creativiteit, maar het bleef toch een telecomaanbieder. Oftewel; de jongens die je als klant altijd na minutenlang wachten aan de lijn eindelijk mocht vervloeken, omdat ze geen adequaat antwoord voor je hadden. Na een bezoek aan het hoofdkantoor in Amsterdam, tijdens de sollicitatiedag, was dit gevoel meteen weg. Door deze in-house sollicitatie zag ik hoe Vodafone-minded iedereen is. Dit zorgde er voor dat ik maar al te graag de uitdaging bij Customer Management aanging, al was het maar om mijn vroegere gevloek terug te betalen!

Traineeship gericht op persoonlijke ontwikkeling

Na het afronden van mijn studie en buitenlandstage had ik nog altijd brede interesses en wist ik niet welke functie mij het beste zou passen. Om die reden heb ik gekozen voor het traineeship van Vodafone. Het traineeship binnen Vodafone richt zich op persoonlijke ontwikkeling, waardoor je jezelf echt leert kennen. Ook leer je hoe je overkomt in de organisatie, hoe dit te veranderen naar gelang de situatie en hoe je eigen acties invloed hebben op je werkzaamheden. Samen maakte dat dit voor mij de juiste stap was. Op deze manier kon ik echt een beeld vormen van wat ik zoek in een baan.

De persoonlijkheidstrainingen hebben mij echt heel positief verrast. Inhoudelijke training krijg je genoeg tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Je begint binnen een business unit aan een project, waarvan je er vier in een jaar doet. Je krijgt voldoende ruimte om je horizon te verbreden, want je kan ook binnen een andere business unit een project doen. Deze combinatie van training en vrijheid in je werkzaamheden zorgt ervoor dat je uiteindelijk echt iets kan doen dat je leuk vindt. Naar mijn mening de belangrijkste voorwaarde voor succes.

Altijd in beweging

Ik ben begonnen met een klein project, waarbij ik verantwoordelijk was voor alle stappen in het project: analyse van de huidige situatie, onderzoek van verbeteringsmogelijkheden, financiële impact, keuze voor een alternatief, doorvoeren van de verandering en evaluatie. Vervolgens ben ik als teamlid meteen betrokken geweest bij een groot reorganisatieproject. Hierdoor leerde ik de fijne kneepjes van projectmanagement. Houd er wel rekening mee dat het project waar je vandaag aan begint, morgen net zo actueel kan zijn als de maanlanding van Neil Armstrong. Vodafone is altijd in beweging. Als je graag verschillende dingen doet en er ook tegen kan dat je wel eens midden in een project van koers verandert, dan voel je jezelf zeker thuis bij Vodafone. Er wordt veel van je verwacht maar de relaxte bedrijfscultuur (waag het niet in stropdas te komen!) en het concept van mobiel werken (werken waar en wanneer je het meest efficiënt bent) maken het alleen maar plezierig om die verwachtingen ook waar te maken!

Tags:
Onderzoeksresultaten:
Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Ontdekken wat ik zoek in een baan'?