Op slippers naar je werk

Eva Smal, Watersportverbond

Eva Smal (26) studeerde Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en werkt sinds 2009 bij het Watersportverbond als Senior Communicatiemedewerker. Wat als uitzendbaantje begon, is nu een baan die perfect bij haar past.

Of ik direct kon beginnen

Door een update van mijn (sportieve) CV op een bekende vacaturesite werd ik door twee verschillende uitzendbureaus gebeld voor dezelfde baan: communicatiemedewerker bij een sportbond. Of ik direct kon beginnen. Leuke opvulling voor de periode dat ik op zoek zou gaan naar een echte journalistieke baan, zo dacht ik eerst…

Maar gedurende de eerste weken bleek ik goed te passen in de cultuur van een sportbond. Een oud-collega van de zeilschool bleek een fijne directe collega. Bovendien worden er hier flexibele werktijden gehanteerd en hoef je niet elke dag in pak te verschijnen (de windsurfers hier, komen zelfs in april op slippers).

Overal mee benoeien

Ook bleken de werkzaamheden goed bij mij te passen. Niet alleen schrijven, maar ook het ontwerp van een gebruikersvriendelijke website, het ontwerpen van flyers en posters, advies aan collega’s over communicatieuitingen, eigenlijk mocht ik me overal mee ‘bemoeien’. Bij mijn vorige werk startte ik duidelijk onderaan de ladder, nu was ik meteen voor van alles en nog wat verantwoordelijk. Dat zorgt er bij mij voor dat ik met plezier naar mijn werk ga!

Senior Communicatiemedewerker

Na twee maanden op uitzendbasis ben ik op basis van een jaarcontract in dienst gekomen als senior communicatiemedewerker. Acht maanden later draai ik samen met die ene directe collega de afdeling Communicatie & Marketing. Mag ik een uitgebreide cursus Communicatieadvies volgen. Begeleid ik stagiairs. Denk ik mee over de communicatie op de lange termijn.

Verdieping

Het enige wat ik mis uit de journalistiek zijn de reportages maken, je voor langere tijd verdiepen in een onderwerp. Daarvoor is deze baan vooralsnog niet geschikt – het is veel korte termijn werk. Maar daar ben ik wel zelf verantwoordelijk voor! Mooie uitdaging dus voor mijzelf om mijn werk de diepte in te krijgen. Als me dat lukt, zal blijken dat het uitzendbaantje een mooie start is geweest van mijn loopbaan als ‘communicatiespecialist’.

Tags: ,
Vraag van de maand
Ik wissel graag met iemand van gedachten als ik mij onzeker voel of ergens over twijfel.Deel je antwoord en bekijk de resultaten:
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Op slippers naar je werk'?