Openstaan voor het onbekende

sarissa-alleijn

Sarissa Alleijn (27) werkt als Senior Consultant bij Capgemini Consulting. Ze is genomineerd als Young Professional of the Year 2011, waarbij het thema ‘Mind the gap’ centraal staat. Sarissa heeft daar haar geheel eigen visie op.

‘Gap’gemini

Als consultant bij Capgemini werk ik steeds bij nieuwe klanten en ben ik continu ‘gaps’ aan het overbruggen. Ik ben nu 4 jaar werkzaam binnen de vakgroep Supply Chain Management en gespecialiseerd in inkoop en Supplier Relationship Management (SRM). Ik ben erg betrokken bij alles wat ik doe en gedreven om het beste van mezelf te geven voor mijn omgeving en klanten.

Brug naar het onbekende

In de rol van consultant word ik continu uitgedaagd om mijn grenzen te verleggen en obstakels te overwinnen. Door nieuwsgierig te zijn en open te staan voor nieuwe ideeën, sla ik snel de brug naar het onbekende. Dat begint bijvoorbeeld al als ik start bij een nieuwe klant waar ik aansluiting moet vinden en me moet inleven in een nieuwe cultuur; de ene keer bij een telecombedrijf, de andere keer bij de overheid. Daarbij vervul ik ook wisselend rollen, bijvoorbeeld die van Projectmanager, verandermanager of business analist.

Het thema van de verkiezing ‘Mind the Gap’ betekent voor mij dat ik continu nieuwe paden betreed en dat ik snel een nieuwe cultuur herken en daar effectief in opereer. Maar ook dat ik me de problematiek en uitdagingen van een branche snel eigen maak en in mijn rol stap als objectief adviseur en inhouddeskundige.

Geen standaard oplossing

Naast mijn inhoudelijke rol, vind ik het belangrijk om de ‘gap’ te overbruggen tussen de vraag van klanten en de oplossingen die vanuit de markt geboden worden. Het is echt mijn passie om kennis te ontwikkelen voor organisaties die worstelen met vraagstukken waarvoor nog geen standaard oplossing beschikbaar is.

Zo heb ik in 2010 en 2011 het Supplier Relationship Management (SRM) onderzoek geleid: een toonaangevend onderzoek op het gebied van SRM software. De uitkomsten worden gewaardeerd door klanten, software leveranciers én concurrenten van Capgemini en worden steeds vaker gebruikt bij de eerste selectie van inkooppakketten.

Persoonlijkheid en oprechtheid

Meerdere zware rollen tegelijkertijd dwingen mij om een goede balans te houden tussen de tijd die ik ergens aan besteed en de effectiviteit hiervan. Zo was ik in 2010 zowel projectmanager van het SRM onderzoek als van een groot inkoopproject bij een Nederlandse pensioenmaatschappij. Daar heb ik leiding gegeven aan een team van 25 mensen en er waren meer dan 100 stakeholders betrokken bij het project. Hier kwam ik er al snel achter dat bij leidinggeven en stakeholdermanagement kennis alleen niet genoeg is. Je persoonlijkheid, oprechtheid, het openstaan voor het “andere” en je verandervermogen zijn belangrijk om ‘gaps’ tussen mensen te overbruggen.

Een rolmodel: 24/7

Wanneer we het hebben over een Young Professional zijn we geneigd om alleen te kijken naar professionele resultaten. Maar in onze maatschappij zijn nog heel wat meer kloven te overbruggen. Het zou een Young Professional misstaan als hij alleen zakelijk met zijn of haar carrière bezig is. Verantwoordelijkheid nemen gaat verder dan de muren van een kantoorpand en gaat overal met je mee. Ik ben er daarom trots op dat ik me ook als vrijwilliger inzet voor de maatschappij.

Young Professional of the Year 2011

Ik ben de Young Professional of the Year omdat ik een voorbeeld kan zijn voor anderen in het overbruggen van gaps. Mijn boodschap daarbij is dat het niet alleen gaat om kennis maar dat juist persoonlijkheid en het openstaan voor het onbekende het verschil maakt.

Get the Flash Playerto see this player.

Leidinggeven aan Generatie Z - Expert webinar over vrijheid, plezier & verantwoordelijkheid
Tags:
Vraag van de maand
Mijn ontwikkeling houd ik bij in een POPOp mijn werk houd ik doelen en resultaten van mijn ontwikkeling bij in een persoonlijk ontwikkelplan.
Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Meld je aan voor de nieuwsbriefOntvang het beste van Careerwise (max. 2x per maand)

Aan het begin van je loopbaan komt er veel op je af. Careerwise loodst je daar doorheen en zorgt dat je slim je loopbaan ingaat. Op basis van de resultaten uit het grootste millennial onderzoek van Nederland delen wij met je wat jij moet weten voor meer werkplezier. Bij Careerwise vind je daarnaast de beste workshops, trainingen en meest vernieuwende leerinterventies speciaal voor jou.

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Openstaan voor het onbekende'?