Philips Innovation Award 2011

waardecheque

Heb jij een innovatief idee? Meld je dan voor 8 april aan voor de Philips Innovation Award, een studentencompetitie voor innovatieve producten en diensten. Je maakt kans op €5.000 en gratis (juridsch) advies, kantoorruimte en nog veel meer. Ondertussen word je gecoacht door succesvolle ondernemers zoals Philip Hess van SENZ Umbrellas.

Winnaar PHIA 2010: DAISY

Vorig jaar won DAISY, Delft Assessment Instrument for Strabismus in Young children, een meetmethode die de hoek waarin kinderen scheelkijken snel en precies meet. Nu moet 50 procent van de oogspieroperaties opnieuw uitgevoerd worden wegens meetfouten – een klein kind zit immers niet graag stil. Bij DAISY kan het kind vrijelijk bewegen op de schoot van de ouder. 800.000 euro investeringsgeld was nodig voor een eerste prototype.

Traject

De Philips Innovation Award bestaat uit meerdere onderdelen. Er wordt begonnen met een symposium op 16 maart 2011. Vervolgens zal de halve finale plaatsvinden op 20 april 2011, waarbij een vakjury beslist welke business plans voldoende ambitieus en haalbaar zijn. De teams die door zijn naar de volgende ronde zullen tijdens een coachingsdag op 6 mei 2011 klaargestoomd worden onder leiding van ervaren, succesvolle ondernemers, zoals Gijs van Lookeren Campagne (Greenwheels), Philip Hess (SENZ Umbrellas), Olaf Lawerman (Webcast) en Bernd Damme (Eye-wear.nl).

De finale vindt plaats op 12 mei 2011. De te winnen prijs is een starterspakket bestaande uit een geldbedrag van €5000,- en aanvullingen zoals juridisch advies, consultancy, verzekeringen, kantoorruimte en nog veel meer!

Kijk voor meer informatie op www.phia.nl.

Tags: Techniek, Wedstrijd
Young Talent Program

Hét ontwikkelprogramma voor young professionals die versneld willen groeien:

Download gratis:

Lees wat 2500 young professionals zeiden over hun werkbehoeften:

Gerelateerde artikelen:

Bekijk ook

Chat openen
Hi,
Heb je een vraag over 'Philips Innovation Award 2011'?